• Ναυτιλία

    Aegean Marine Petroleum: Τι σηματοδοτούν οι αλλαγές στη διοίκηση της εταιρίας

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Κινήσεις αναδιάρθρωσης σχεδιάζει η νέα διοίκηση της Aegean Marine Petroleum Network, μεταξύ των οποίων και η μετεγκατάσταση της από το κτίριο όπου βρίσκεται σήμερα και ανήκει στον ιδρυτή και πρώην βασικό μέτοχο της εταιρίας, Δημήτρη Μελισσανίδη, σε νέα γραφεία.

    Συγκεκριμένα, η Aegean Μarine προχώρησε στην αναδιάρθρωση του ΔΣ με την προσθήκη τριών νέων ανεξάρτητων μελών, τοποθετώντας παράλληλα στη θέση του Προέδρου του ΔΣ έναν εξ αυτών, τον Donald Moore, πρώην στέλεχος της Morgan Stanley.

    Παράλληλα, η νέα διοίκηση ζήτησε από τη διαχειριστική ομάδα της εταιρίας να προχωρήσει σε λεπτομερή αναθεώρηση της στρατηγικής και της λειτουργικής δομής της, με στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της και της απόδοσης κεφαλαίων. Αυτό περιλαμβάνει την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων της Aegean Marine και την κεφαλαιακή απόδοση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας που ασκεί και κάθε λιμένος που δραστηριοποιείται.

    Στο μεταξύ, μετά από τον πρόσφατο τερματισμό της συνεργασίας που είχε η Aegean Μarine για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με την Leskira Holdings, συμφερόντων του επιχειρηματία και εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη, η εταιρία ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει τη μετακόμιση της από το κτίριο του ιδρυτή της, στο πλαίσιο των ενεργειών για εξοικονόμιση κόστους.

    Η Aegean Μarine κατέγραψε σταθερά λειτουργικά αποτελέσματα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ συνεχίζει να δημιουργεί θετικές ταμειακές ροές και η ομάδα διαχείρισης εξακολουθεί να εστιάζει στη σωστή εξυπηρέτηση της ισχυρής παγκόσμιας πελατειακής βάσης της.

    Η αλλαγή αυτή στη διοίκηση της Aegean Petroleum πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά το «ναυάγιο» της πολυσυζητημένης εξαγοράς της HEC Europe από την εταιρία, που θα σηματοδοτούσε και την επιστροφή του εφοπλιστή και επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη στην Aegean.

    Η συμφωνία «πάγωσε» μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη τριών μετόχων της Aegean που τάχθηκαν κατά της εξαγοράς της HEC Europe και τη δικαστική απόφαση για προσωρινή απαγόρευση της υλοποίησης της.

    Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο, οι μέτοχοι αυτοί, ο Donald Moore (που ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του ΔΣ), ο Tyler Baron της RBM Holdings LLC και ο Raymond Bartoszek έγιναν μέλη του ΔΣ της Aegean Marine και υπηρετούν την εταιρία μαζί με τους Γιάννη Ν. Παπανικολάου, Σπυρίδωνα Φωκά, Γιώργο Ι. Κονόμο και Κωνσταντίνο Κουτσομητόπουλο, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανεξάρτητων διευθυντών στους έξι.

    Δημήτρης Μελισσανίδης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Γ. Δράγνης: Και το όνομα αυτής… ClearOcean Tankers. Οι πρωταγωνιστές της νέας ναυτιλιακής σύμπραξης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Αδ. Λαιμός: Νέο πλοίο για τη Unisea Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Φωστηρόπουλος: Συμφωνία με προοπτικές για την Almi Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ