• Ναυτιλία

    Aegean Marine Petroleum: Αλλάζει σελίδα ως θυγατρική της Mercuria. Έξοδος από το άρθρο 11

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    H Aegean Marine Petroleum Network ανακοίνωσε ότι το πτωχευτικό δικαστήριο στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε το πλάνο αναδιοργάνωσης της, με μικρές τροποιήσεις.

    Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για την έξοδο της εταιρείας από το άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα την ερχόμενη εβδομάδα, ως θυγατρική του ομίλου Mercuria Εnergy Group, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως στον κλάδο της ενέργειας και των εμπορευμάτων.

    Το τελικό πλάνο αναδιάρθρωσης ήταν αποτέλεσμα της επιτυχημένης διαπραγμάτευσης της εταιρείας με τους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων ήταν η Mercuria, η  American Express Travel Related Services Company, και ορισμένοι κάτοχοι των μη εξασφαλισμένων μετατρέψιμων ομολογιών της.

    “Η επιβεβαίωση του πλάνου από το δικαστήριο αποτελεί την κορύφωση της αναδιάρθωσης των εργασιών της εταιρείας και της κεφαλαιακής της διάρθρωσης που την τοποθετεί στον όμιλο της Mercuria. Αυτή η επιτυχημένη σταθεροποίηση των εργασιών δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συμβολή της ηγεσίας αλλά και των εργαζομένων της Aegean” επισήμανε ο διευθυντής Tyler Baron.

    Παράλληλα τόνισε: “Με τη στήριξη της Mercuria και των πιστωτών μας, η Aegean θα εξέλθει από το άρθρο 11, μειώνοντας το χρέος της κατά περίπου 80%. Υπό την ιδιοκτησία της Mercuria, εξασφαλίσαμε μεγαλύτερη ρευστότητα και επάρκεια προμηθειών και μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας παρέχοντας ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών.”

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Aegean Marine, Donald Moore, δήλωσε: “Η σελίδα έχει οριστικά γυρίσει για την εταιρεία και τα βλέμματα τώρα εστιάζουν στις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας.”

    Η εταιρεία μπήκε στο άρθρο 11 το Νοέμβριο 2018, έχοντας τη στήριξη της Mercuria, και πραγματοποίησε κινήσεις αναδιοργάνωσης προκειμένου να βελτιώσει τη ρευστότητα της και να θέσει τις βάσεις για την μακροπόθεσμη ανάπτυξη της.

    Από την πλευρά της η Mercuria θεωρεί την απόκτηση της Aegean Marine κλειδί εν όψει της υιοθέτησης των νέων κανονισμών για τα καύσιμα του IMO, που θα ισχύσουν το 2020.

    “Είναι πραγματικά ένας τρόπος για να εισέλθουμε, με έναν πιο φυσικό τρόπο, στην αγορά των ναυτιλιακών καυσίμων”, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Mercuria, Guillaume Vermersch, στο Reuters.

    “Το σύστημα της Aegean Marine θα μας επιτρέψει να ελέγξουμε τον τομέα προμηθειών … να φέρνουμε το πετρέλαιο στους λιμένες, να παρακολουθούμε τα αποθέματα, να αναμειγνύουμε, να έχουμε δεξαμενές – όλη την υποδομή”.

    Επίσης, ο Vermersch δήλωσε ότι θα χρειαστούν τρεις με έξι μήνες για την πλήρη ενσωμάτωση της εταιρείας στη Mercuria.

    Aegean Marine Petroleum Network

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Μαύρα σύννεφα σκιάζουν μια συμφωνία μαμούθ 1,78 δισ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Μουνδρέας: Η NGM Energy πούλησε παλαιάς κατασκευής τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Λιβανός: Μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης GasLog-Endesa



    ΣΧΟΛΙΑ