• Ναυτιλία

    Ρευστό στα ταμεία της Aegean Marine, ξεκινά η διαδικασία αναδιάρθρωσης

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Το “πράσινο φως” για την εκκίνηση των ενεργειών αναδιάρθρωσης της Aegean Marine Petroleum Network έδωσε το αμερικανικό δικαστήριο πτώχευσης της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, μετά από της αίτηση της εταιρείας για την υπαγωγή της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

    Η έγκριση αυτή βελτιώνει άμεσα τη ρευστότητα της εταιρείας και διασφαλίζει ότι οι προμηθευτές, οι πωλητές και οι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά.

    Η Aegean Marine έχει πλέον πρόσβαση σε σημαντικά κεφάλαια ύψους 532 εκατομμυρίων δολαρίων που συμφώνησε να διαθέσει για την αναδιάρθρωση η Mercuria Energy Group Limited. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και 40 εκατ. δολάρια μετρητά που θα λάβει κατά τις επόμενες 30 ημέρες, για κεφάλαια κίνησης.

    “Η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και όλες οι πληρωμές σε προμηθευτές και πωλητές έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται, όπως προβλέπει η διαδικασία του άρθρου 11”, δήλωσε ο Donald Moore, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean Marine.

    “Η έγκριση που λάβαμε από το δικαστήριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς τη  διαδικασία αναδιάρθρωσης και μας δίνει την πρόσβαση σε αυξημένη ρευστότητα επιτρέποντας στην εταιρεία να συνεχίσει να παρέχει στους πελάτες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο της”.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Νοεμβρίου 2018, η Aegean Marine Petroleum Network κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, με στόχο την αναδιάρθρωση της, έχοντας τη στήριξη της Mercuria Energy Group Limited, η οποία αποτελεί στρατηγικό επενδυτή και εταίρο της.

    Παράλληλα η Mercuria θα επιβλέπει τη διαδικασία των πωλήσεων που θα πραγματοποιηθούν με στόχο τη βελτίωσης της αξίας της εταιρείας.

    Aegean Marine Petroleum Network

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Γιατί η Μoody’s αναβάθμισε τη μετοχή της Navios Maritime Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δ. Διαμαντίδης: Η ηχηρή κίνηση της Delta Tankers που τη βάζει για τα καλά στον χάρτη των VLCCs

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Πέντε containerships για το στόλο της Costamare

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ