• Ναυτιλία

    Γ. Δράγνης: Και το όνομα αυτής… ClearOcean Tankers. Οι πρωταγωνιστές της νέας ναυτιλιακής σύμπραξης

    Ο εφοπλιστής της Oceangold, Γιάννης Δραγνής

    Γιάννης Δράγνης, εφοπλιστής


    Μία ακόμη σύμπραξη δυνάμεων ανακοινώθηκε στη ναυτιλιακή αγορά. Η Gunvor Group, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς εμπορευμάτων παγκοσμίως, η ελληνική ναυτιλιακή Oceangold Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη και η επενδυτική εταιρία Maas Capital δημιούργησαν τη ναυτιλιακή ClearOcean Tankers.

    Οι τρεις εταίροι κατέχουν ισόποσα ποσοστά συμμετοχής στη νέα εταιρία, η οποία συστάθηκε στην Κύπρο.

    Παράλληλα, η νεοσυσταθείσα ClearOcean Tankers υπέγραψε ένα συμβόλαιο με το ναυπηγείο STX Offshore & Shipbuilding Co. για την κατασκευή τεσσάρων δεξαμενόπλοιων τύπου MR2, καθώς και ένα δεύτερο συμβόλαιο με το ναυπηγείο   για την κατασκευή δύο τάνκερ LR2 μεταφοράς πετρελαϊκών προϊόντων.

    Τα έξι πλοία, που πρόκειται να παραδοθούν στην εταιρία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, θα είναι οικολογικού τύπου, κατασκευασμένα με βάση τα νέα πρότυπα που προβλέπει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός για χαμηλότερες εκπομπές θείου στη διεθνή ναυτιλία, που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2020.

    Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε, η Clearlake Shipping, θυγατρική της Gunvor, προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών για μακροπρόθεσμες ναυλώσεις των υπό κατασκευή πλοίων και η Oceangold Tankers ανέλαβε την εποπτεία της κατασκευής τους και την τεχνική διαχείριση τους. Η ClearOcean Tankers μπορεί να αποκτήσει στο μέλλον επιπλέον νεότευκτα ή μεταχειρισμένα πλοία μεταφοράς αργού πετρελαίου ή προϊόντων αυτού.

    Ο Jan Andersen, Επικεφαλής της Clearlake, σχολίασε: “Η επέκταση μας στην ιδιοκτησία των πλοίων αξιοποιώντας τις ιστορικά χαμηλές τιμές των νεότευκτων για την κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον δεξαμενοπλοίων νέας γενιάς, αποτελεί μια ελκυστική ευκαιρία. Η σύμπραξη μας με σταθερούς συνεργάτες μας όπως η Oceangold Tankers και η Maas Capital μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε υπό τον έλεγχο μας περισσότερα πλοία και παράλληλα να μειώσουμε τον κίνδυνο της επένδυσής μας. “

    Από την πλευρά του ο Γ. Δράγνης, CEO της Oceangold Tankers, επισήμανε: “Είμαστε ευχαριστημένοι με τη δημιουργία αυτή της μοναδικής συνεργασίας που φέρνει κοντά έναν από τους μεγαλύτερους ναυλωτές πλοίων μεταφοράς πετρελαϊκών προϊόντων στον κόσμο με βαθιές γνώσεις για την αγορά, μια ναυτιλιακή εταιρία με μακρά παράδοση και έναν χρηματοοικονομικό επενδυτή με μακρόχρονη δραστηριότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία.”

    “Αυτή η επένδυση αποτελεί δείγμα της επενδυτικής μας προσέγγισης για την απόκτηση κορυφαίων στοιχείων ενεργητικού σε άκρως συμφέρουσα τιμή, σε συνεργασία με κορυφαίους συμμετέχοντες στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Στόχος μας είναι να επενδύσουμε μαζί με τους κορυφαίους και μακροχρόνιους παίκτες της αγοράς και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη νέα συνεργασία με τους ομίλους Gunvor Group και Oceangold Tankers. “, τόνισε ο Mark Ras, Γενικός Διευθυντής της Maas Capital Shipping.

    ναυτιλία ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ευ. Πιστιόλης: Νέο τριετές deal με την BP

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Αδ. Λαιμός: Νέο πλοίο για τη Unisea Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Φωστηρόπουλος: Συμφωνία με προοπτικές για την Almi Tankers

     



    ΣΧΟΛΙΑ