• Ναυτιλία

    Mercuria Εnergy: Η πρώτη εξαγορά πλοίων μετά την απόκτηση της Aegean Marine Petroleum

    • Ερριέτα Κομνηνού


    Στην εξαγορά δύο δεξαμενόπλοιων προχώρησε ο όμιλος Mercuria Εnergy Group, πραγματοποιώντας την πρώτη επεκτατική κίνηση μετά την εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων, Aegean Marine Petroleum.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στους κλάδους της ενέργειας και των εμπορευμάτων εξαγόρασε σε δημοπρασία στη Σιγκαπούρη τα χωρητικότητας  7,000-dwt αδελφά πλοία Brightoil 639 και Brightoil 666 (κατασκευής 2013), τα οποία μετονόμασε σε Mars και Venus αντίστοιχα.

    Την τεχνική υποστήριξη των δύο τάνκερ θα αναλάβει η MM Marine, μονάδα της Mercuria με έδρα την Αθήνα. Η εμπορική τους διαχείριση θα ανατεθεί στη θυγατρική του ομίλου, Minerva Bunkering, με CEO τον Tyler Baron. Πρόκειται για την πρώην Aegean Marine, η οποία μετά το επιτυχές πλάνο αναδιάρθρωσης της, κατόρθωσε να βγει από το άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, στο οποίο είχε εισέλθει στις 6 Νοεμβρίου 2018.

    Η Mercuria έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να εκμεταλλευτεί πλήρως το παγκόσμιο τερματικό δίκτυο και το στόλο με τα 40 πλοία ανεφοδιασμού της Aegean Marine.

    Όπως είχε αναφέρει ο Tyler Baron όταν ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, “Με την υιοθέτηση των κανονισμών IMO 2020 σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Minerva είναι έτοιμη να προσφέρει ένα ασύγκριτο σύνολο λύσεων στην αγορά καυσίμων πλοίων, αξιοποιώντας τον συνδυασμό της παγκόσμιας εμβέλειας της Mercuria, της εμπειρίας διαχείρισης κινδύνων και των εμπορικών συναλλαγών με μεγάλες δυνατότητες προμήθειας των καυσίμων”.

    Η Mercuria αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας και εμπορευμάτων στον κόσμο με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως αναπόσπαστο μέρος της Mercuria, η Minerva Bunkering είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους αντισυμβαλλόμενους του κλάδου με ένα εκτεταμένο δίκτυο εφοδιασμού.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ