• Business

    Shell: Σημαντική πτώση στα κέρδη στο γ’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    κατάστημα Shell

    κατάστημα της Shell


    Για το γ’ τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε μέρισμα 16,65 cents από 16 cents προηγουμένως.

    Βουτιά στα κέρδη της Royal Dutch Shell PLC για το γ’ τρίμηνο του 2020, την ώρα που η σκοπεύει να προχωρήσει σε σημαντική μείωση του χρέους τα επόμενα χρόνια.

    Ειδικότερα, η Shell ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 489 εκατ. δολ. για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 5,88 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα καθώς η υποχώρηση των τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και η αδύναμη ζήτηση συνεχίζουν να πλήττουν τα αποτελέσματα του ομίλου.

    Σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 955 εκατ. δολ. από 4,77 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 και προσαρμοσμένα κέρδη 638 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2020.

    Η Shell ανακοίνωσε παράλληλα ότι σχεδιάζει να μειώσει το καθαρό της χρέος στα 65 δισ. δολ. από 73,5 δισ. δολ. που ήταν στο κλείσιμο του τριμήνου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει να διανέμει το 20% με 30% των λειτουργικών ταμειακών ροών μέσω μερισμάτων και επαναγορών μετοχών.

    “Πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την χρηματοοικονομική ανθεκτικότητα του χαρτοφυλακίου μας καθώς πραγματοποιούμε τη μετάβαση για να γίνουμε μια εταιρεία ενέργειας με μηδενικές καθαρές εκπομπές”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ben van Beurden.

    Για το γ’ τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε μέρισμα 16,65 cents από 16 cents προηγουμένως.



    ΣΧΟΛΙΑ