• Business

    UBS: Σαρωτική συρρίκνωση της Credit Suisse στην επενδυτική τραπεζική

    • NewsRoom
    UBS, Chief Executive Sergio Ermotti

    Ο Σέρτζιο Ερμότι, CEO της UBS


    Η Credit Suisse πιθανώς χρειάζεται «σαρωτική συρρίκνωση δραστηριοτήτων» στην επενδυτική τραπεζική, μετά την εξαγορά της από την UBS Group, γράφει ο διευθύνων σύμβουλος Σέρτζιο Ερμότι σε άρθρο γνώμης στην ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger.

    Η UBS πέρασε τα ίδια επί ημερών Ερμότι, έχοντας απλοποιήσει τη δομή της και έχοντας θέσει τη «συνετή εταιρική κουλτούρα» στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με το άρθρο.

    «Αυτές οι στρατηγικές προσαρμογές, τις οποίες θα εφαρμόσουμε τώρα και για την Credit Suisse, θα μειώσουν τους κινδύνους της συνδυασμένης τράπεζας για την Ελβετία», πρόσθεσε.

    Η συγχώνευση των δύο οικονομικών κολοσσών βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού η εξαγορά έκλεισε επίσημα τη Δευτέρα, σχεδόν τρεις μήνες αφότου η ελβετική κυβέρνηση μεσολάβησε για τη συμφωνία των 3 δισ. δολαρίων προ της κατάρρευσης της Credit Suisse. Στελέχη της UBS, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Κολμ Κέλεχερ, έχουν καταστήσει σαφές ότι οι εναπομείναντες τραπεζίτες της Credit Suisse θα περάσουν από ένα «πολιτισμικό φίλτρο» ώστε να εξαλειφθούν οι ανεπιθύμητες πρακτικές από πλευράς της αγορασθείσας τράπεζας.

    Ο Ερμότι δεν ακούμπησε το ζήτημα των πιθανών περικοπών θέσεων εργασίας, καθώς προ ημερών είχε δηλώσει ότι «αυτό είναι το πιο δύσκολο σκέλος της δουλειάς», αν και απαραίτητο για τη μείωση του κόστους. Είπε τη Δευτέρα ότι περίπου το 10% των εργαζομένων της Credit Suisse είχαν εγκαταλείψει την τράπεζα τους τελευταίους μήνες.

    «Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι απαιτητικό, απαιτεί χρόνο και πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις», γράφει ο ίδιος. «Απαιτείται στοχοπροσήλωση, ταπεινότητα και ανοιχτή επικοινωνία».

    Έγραψε επίσης ότι «το ερώτημα τι θα συμβεί στην ελβετική επιχείρηση της Credit Suisse απαιτεί προσεκτική εξέταση».

    Αρχικά, η UBS σχεδίαζε να ενσωματώσει πλήρως την εγχώρια μονάδα, αλλά αργότερα έκανε πίσω, με τον Ερμότι να λέει ότι όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ή του spinoff. Η UBS ανακοίνωσε ότι θα λάβει απόφαση το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μεταδίδει το Bloomberg.

    Αναφερόμενος στην πολιτική συζήτηση που πυροδότησε η εξαγορά στην Ελβετία, ο Ερμότι έγραψε ότι χρειάζεται μεν ολιστική έρευνα, «360 μοιρών», για το ποια τμήματα τραπεζικής ρύθμισης λειτούργησαν και ποια όχι, αλλά πρόσθεσε ότι «η εμπιστοσύνη και η κερδοφορία δεν μπορούν να προκύψουν από τις ρυθμίσεις».

    Διαβάστε επίσης

    Τίτλοι τέλους για την Credit Suisse: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την UBS

    Σέρτζιο Ερμότι (UBS): Προαναγγέλλει “επώδυνες” αποφάσεις μετά την εξαγορά της Credit Suisse

    UBS: Στην τελική ευθεία η εξαγορά της Credit Suisse – Στα 10 δισ. δολ. η εγγύηση για την κάλυψη ζημιών

    ─────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

     



    ΣΧΟΛΙΑ