• Business

    UBS: Στην τελική ευθεία η εξαγορά της Credit Suisse – Στα 10 δισ. δολ. η εγγύηση για την κάλυψη ζημιών

    • Bloomberg
    Ο Σέρτζιο Ερμότι, CEO της UBS

    Ο Σέρτζιο Ερμότι, CEO της UBS


    Η UBS Group υπέγραψε συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση για την κάλυψη ζημιών ύψους 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (9,9 δισ. δολ.) που θα μπορούσε να υποστεί από τη διάσωση της Credit Suisse, ξεπερνώντας ένα σημαντικό εμπόδιο για το κλείσιμο της ιστορικής εξαγοράς.

    Η συμφωνία μεταξύ τράπεζας και κυβέρνησης υπογράφηκε στις 9 Ιουνίου και θα καλύπτει ένα συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση την Παρασκευή.

    Η εξέλιξη αυτή απομακρύνει ένα από τα τελευταία εμπόδια για την εξαγορά των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης που έκλεισε τον Μάρτιο, καθώς η Credit Suisse όδευε προς την πτώχευση.

    Η UBS είχε ασκήσει πίεση για να εξασφαλίσει προστασία από ζημιές που ήταν δύσκολο να προβλεφθούν και αφορούσε ένα σύνολο περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse που σχεδιάζει να κλείσει ή να πουλήσει.

    Η ελβετική τράπεζα δήλωσε πρόσφατα ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, δημιουργώντας έναν χρηματοπιστωτικό κολοσσό διπλάσιο από το μέγεθος της ελβετικής οικονομίας.

    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η UBS θα αναλάβει τις ζημίες των πρώτων 5 δισεκατομμυρίων φράγκων, με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει τα επόμενα 9 δισεκατομμύρια φράγκα.

    Το χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει κυρίως δάνεια, παράγωγα, παλαιού τύπου περιουσιακά στοιχεία και δομημένα προϊόντα από τη μη βασική μονάδα της Credit Suisse, δήλωσε η κυβέρνηση.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Πιθανή καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου

    Σέρτζιο Ερμότι (UBS): Προαναγγέλλει “επώδυνες” αποφάσεις μετά την εξαγορά της Credit Suisse

    UBS: Συμφωνία με την Ελβετική κυβέρνηση για την κάλυψη ζημιών από την εξαγορά της Credit Suisse

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ