• Business

    Σε συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών μετατρέπει σταφιδαποθήκη στην Πάτρα η Dimand

    Δημήτρης Ανδριόπουλος - Dimand - Μινιόν

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, επικεφαλής Dimand


    Σε σύγχρονο συγκρότημα 48 φοιτητικών διαμερισμάτων θα μετατρέψει παλιά σταφιδαποθήκη στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας η Dimand, ενώ έπειτα από συμφωνία που έχει συναφθεί (μνημόνιο συνεργασίας Δεκέμβριος 2016) η εν λόγω ανάπτυξη θα αποτελέσει μέρος του χαρτοφυλακίου της Πανγαία ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

    Η εταιρεία real estate, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, εξαγόρασε την εγκαταλειμμένη σταφιδαποθήκη, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέο ακίνητο, από ιδιώτη και βρίσκεται σε φάση να ξεκινήσει τις κατασκευαστικές εργασίες, αφού χρειάσθηκαν περί τους 18 μήνες για να εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες.

    Βάσει εκτιμήσεων το κατασκευαστικό κόστος κινείται στην περιοχή των 2,5 εκατ. ευρώ.

    Το συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών (συνολικά 2.500 τ.μ.) θα διαθέτει, εκτός από φοιτητικά διαμερίσματα, κοινόχρηστους χώρους (κουζίνες κ.λ.π.) και θα μισθώνεται σε φοιτητές με μηνιαίο μίσθωμα 400 έως 550 ευρώ, που θα περιλαμβάνει όλες τις παροχές (ηλεκτρικό, σύνδεση στο διαδίκτυο, νερό), ακόμα και την καθαριότητα. Τη διαχείριση του συγκροτήματος θα αναλάβει εξειδικευμένη εταιρεία.

    Η αγορά των φοιτητικών κατοικιών θεωρείται πως έχει σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης και, όπως εκτιμάται, αν το διάστημα αυτό το ενδιαφέρον δεν ήταν προσανατολισμένο περισσότερο στα τουριστικά ακίνητα, θα είχαν προχωρήσει περισσότερες επενδύσεις. Άλλωστε, η ανάγκη για σύγχρονες φοιτητικές κατοικίες είναι πλέον πιεστική αφού οι φοιτητές, ειδικά σε ορισμένες περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στέγασης.

    Σύμφωνα επίσης με τις εκτιμήσεις, η εκμετάλλευση ενός τέτοιου ακινήτου δύναται να παρέχει στον ιδιοκτήτη του μισθωτική απόδοση της τάξεως του 7 με 8%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διπλή κίνηση για την Dimand στην εξαγορά του κτηρίου της πτωχευμένης Χ.Κ. Τεγόπουλος («Ελευθεροτυπία»)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Dimand: Τα σχέδια για το πρώην ακίνητο της Παπαστράτος στον Πειραιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο Moxy Hotels



    ΣΧΟΛΙΑ