• Real Estate

    Διπλή κίνηση για την Dimand στην εξαγορά του κτηρίου της πτωχευμένης Χ.Κ. Τεγόπουλος («Ελευθεροτυπία»)

    Δημήτρης Ανδριόπουλος.

    Δημήτρης Ανδριόπουλος. Επικεφαλής Dimand


    Η Value Τουριστική, θυγατρική κατά 100% της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, προχώρησε στην απόκτηση του κτηρίου, άλλοτε έδρα της Ελευθεροτυπίας, στον Νέο Κόσμο, μέσω πλειστηριασμού, έχοντας παράλληλα συμφωνήσει την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

    Όπως είναι γνωστό, Dimand και Grivalia συνεργάζονται ήδη στην επένδυση που αφορά τα ακίνητα της πρώην καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Πειραιά, στη λογική η πρώτη ως developer (δημιουργός) κατασκευάζει και η δεύτερη ως ΑΕΕΑΠ (εταιρεία που διαχειρίζεται επαγγελματικά ακίνητα) στη συνέχεια αποκτά την κυριότητα του ακινήτου.

    Η Dimand στο μεταξύ έχει συνάψει από πέρσι τον Νοέμβριο κοινοπραξία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εξασφαλίζοντας σημαντικό τμήμα της χρηματοδότησης των επενδύσεων που πραγματοποιεί.

    Η EBRD συμμετέχει και στην επένδυση που θα γίνει για το εν λόγω ακίνητο.

    Το πρώην κτήριο της πτωχευμένης πλέον Χ.Κ. Τεγόπουλος θα ανακαινιστεί (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αναγκαίες επενδύσεις ύψους 7 εκατ. ευρώ) προκειμένου και πάλι να λειτουργήσει ως γραφειακός χώρος.

    Η Value Τουριστική ήταν ο μοναδικός πλειοδότης και το τίμημα που θα καταβληθεί είναι το αρχικά ορισθέν, 10,885 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για ακίνητο με έξι ορόφους και δώμα, συνολικής επιφάνειας 14.427 τ.μ. στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος. Το σημείο που βρίσκεται είναι αρκετά προνομιακό καθώς βρίσκεται κοντά στους σταθμούς του μετρό Άγιος Ιωάννης και Νέος Κόσμος.

    Η Grivalia στην σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι υπέγραψε προσύμφωνο για  την απόκτηση μετοχών της εταιρείας ValueΤουριστική και η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που έχουν οριστεί. Κατόπιν αυτών η εταιρεία που θα έχει στην κατοχή της το εν λόγω ακίνητο θα αποτελέσει κοινοπραξία (joint venture) με τη συμμετοχή της Grivalia στο μετοχικό κεφάλαιο και στη συνέχεια αφού υλοποιηθεί η ανακαίνιση και βρεθεί ο μισθωτής το πιθανότερο είναι, όπως συμβαίνει και στα ακίνητα της Παπαστράτος, να περάσει εξολοκλήρου στην ΑΕΕΑΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημήτρης Ανδριόπουλος: Ποιος είναι ο μυστηριώδης αγοραστής του κτηρίου της Ελευθεροτυπίας. Το τρένο της μεγάλης φυγής και ο μαραθώνιος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη με το χρόνο για το deal της Sixt



    ΣΧΟΛΙΑ