• Business

    Σ. Παληός: Έκανε συμφωνία που θα εξασφαλίσει στη DCIX έσοδα 1,22 εκ. δολάρια

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Η ναυτιλιακή Diana Containerships (DCIX), συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Παληού, προχώρησε σε εκ νέου χρονοναύλωση ενός πλοίου post-panamax σε θυγατρική του δανέζικου γίγαντα Maersk, διατηρώντας τα ναύλα στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο ναυλοσύμφωνο που είχε υπογράψει με την εταιρεία. Αυτή είναι μια κίνηση που ίσως δώσει ώθηση στην εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές απώλειες λόγω της γενικευμένης κρίσης στον κλάδο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που επιβάλλει μειωμένα ναύλα, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

    Η ανανέωση του ναυλοσυμφώνου αφορά το χωρητικότητας 5,576-teu post-panamax March (κατασκευής 2004). Αυτή προβλέπει χρονοναύλωση διάρκειας από επτά ως δώδεκα μήνες με τη θυγατρική του δανέζικου ομίλου, SeaGo Line. Η τιμή του ανανεωμένου συμβολαίου, διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο και διαμορφώθηκε στα 6.075 δολάρια την ημέρα. Το νέο ναυλοσύμφωνο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με την Diana, από τα τέλη του μήνα, ενώ οι εισπράξεις από τα ναύλα αναμένεται να αρχίσουν δέκα μέρες μετά από την παράδοση του πλοίου στη SeaGo Line.

    Το θολό τοπίο που επικρατεί στον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αντανακλάται στη διαμόρφωση των τιμών του ναυλοσυμφώνου που εξασφάλισε ο κ. Παληός με τη δανέζικη εταιρεία. Από την κίνηση αυτή, η Diana Containerships (DCIX) αναμένεται να αντλήσει ακαθάριστα έσοδα ύψους 1,22 εκ. δολαρίων από τους πρώτους επτά μήνες της χρονοναύλωσης. Λόγω μάλιστα και του μεγέθους της έκθεσης της εταιρείας στην αγορά, τα μειωμένα ναύλα αποτελούν τη μόνη στρατηγική λύση προκειμένου να διατηρηθεί ο στόλος εν κινήσει.

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί πως το διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής, νωρίτερα τον Ιούνιο, ενέκρινε το σχέδιο της εταιρείας για πραγματοποίηση reverse split της μετοχής της, με στόχο να αυξήσει την τιμή της. Η μετοχή της, το μεσημέρι της Τετάρτης, διαπραγματευόταν στα 4,06 δολάρια, καταγράφοντας μικρή πτώση της τάξεως του 0,24%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kai-deftero-capesize-gia-tin-alpha-tis-annas-angelikousi/53491

     



    ΣΧΟΛΙΑ