• Ναυτιλία

    Α. Μιχαλόπουλος: Αλλαγή πλεύσης για την Performance Shipping – Πούλησε το τελευταίο containership του στόλου της

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Με την πώληση και του τελευταίου containership του στόλου της, η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, μετεξελίχθηκε σε μία ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται αμιγώς στον κλάδο των τάνκερ.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του panamax Domingo, κατασκευής 2001, σε άγνωστο αγοραστή, στην τιμή των 5,6 εκατ. δολαρίων, μείον των προμηθειών. Το πλοίο παραδόθηκε στο νέο ιδιοκτήτη.

    Πρόκειται για την τελευταία κίνηση ενός στρατηγικού πλάνου που άρχισε να υλοποιεί η εταιρεία εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, με στόχο την ριζική αναδιάρθρωση του στόλου της, με την πώληση των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και την αντικατάσταση τους από δεξαμενόπλοια.

    Η σταδιακή διαφοροποίηση του στόλου της Performance Shipping   -πρώην Diana Containerships-  ξεκίνησε το 2018, χρονιά κατά την οποία η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία, πούλησε έξι containerships (δύο τύπου panamax και τα υπόλοιπα post-panamax).

    Ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2019 η αλλαγή του ονόματος, ενώ συνεχίστηκε η αναδιάρθρωση του στόλου με πωλήσεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και επιλεκτικές αγορές τάνκερ.

    Ο στόλος της Performance Shipping Inc. αποτελείται πλέον από τέσσερα τάνκερ τύπου aframax.

    Στο τέλος Μαρτίου 2020 η ναυτιλιακή προχώρησε στην αλλαγή του συμβόλου της μετοχής της στην αγορά Nasdaq, σε PSHG. Παρά το γεγονός ότι είχε αλλάξει, όπως προαναφέραμε, το όνομα της σε Performance Shipping από Diana Containerships το 2019, εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται με το σύμβολο DCIX.

    Σχολιάζοντας την αλλαγή πλεύσης της εταιρείας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Μιχαλόπουλος επισήμανε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πώληση του τελευταίου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων του στόλου μας, κίνηση που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μετατόπιση μας από τον κλάδο των containerships και την μετατροπή μας σε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται αμιγώς στον κλάδο των τάνκερ. Από τον Ιούνιο του 2019, έχουμε πουλήσει τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έναντι 53,4 εκατ. δολαρίων χωρίς τις προμήθειες και εξαγοράσαμε αντίστοιχα τέσσερα δεξαμενόπλοια Aframax σε συνολική ακαθάριστη τιμή 112 εκατ. δολαρίων. Η πώληση του M / V Domingo αυξάνει την ταμειακή μας θέση σε περίπου 38 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να ισχυροποιήσουμε την παρουσία μας στην αγορά δεξαμενόπλοιων Aframax και να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας που είναι να εξελιχτούμε σε μία ηγετική, εισηγμένη εταιρεία τάνκερ”.  



    ΣΧΟΛΙΑ