• Business

    Rovio: Η Sega συζητά την πιθανή εξαγορά της δημιουργού του Angry Birds

    • NewsRoom
    Οθόνη που δείχνει το παιχνίδι Angry Birds

    (Bloomberg)


    Η Rovio Entertainment Oyj ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για μια πιθανή προσφορά εξαγοράς από τη Sega Sammy Holdings Inc., μετά από μια στρατηγική αναθεώρηση που προχώρησε η δημιουργός του Angry Birds με έδρα τη Φινλανδία.

    «Δεν υπάρχει βεβαιότητα ως προς το πότε θα πραγματοποιηθεί η πιθανή προσφορά ή εάν θα πραγματοποιηθεί καθόλου, ούτε ως προς τους όρους»,ανέφερε η Rovio σε δήλωση της το Μεγάλο Σάββατο.

    Νωρίτερα, άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει το Bloomberg πως η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών θα μπορούσε να ανακοινώσει συμφωνία για τη Rovio τη Δευτέρα εν αναμονή του αποτελέσματος των συνομιλιών.

    Η Rovio αρνήθηκε να μιλήσει για την εκτιμώμενη αποτίμηση της. Η Wall Street Journal, πάντως, ανέφερε ότι η Sega πλησιάζει σε συμφωνία για την εξαγορά της Rovio έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

    Εκπρόσωπος της Sega δήλωσε πριν από την ανακοίνωση της Rovio ότι δεν είχε ληφθεί «τελική απόφαση» για οποιαδήποτε προσφορά και ότι η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά τον καλύτερο τρόπο για να «ενισχύει την εταιρική της αξία».

    Η Rovio ανακοίνωσε στις 6 Φεβρουαρίου ότι ξεκίνησε μια στρατηγική αναθεώρηση και είχε εισέλθει σε μη δεσμευτικές συζητήσεις με μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Playtika Holding Corp., η οποία είχε προσφερθεί να την αποκτήσει έναντι τιμήματος 9,05 ευρώ ανά μετοχή. Η Rovio δήλωσε στις 22 Μαρτίου ότι τερμάτισε τις συνομιλίες με την Playtika που εδρεύει στο Ισραήλ, ρίχνοντας τις μετοχές της στη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο.

    Οι μετοχές της Rovio εξακολουθούν να είναι αυξημένες κατά 28% φέτος. Αυξήθηκαν 1,1% στα 7,78 ευρώ την Παρασκευή στο Ελσίνκι, δίνοντας στην εταιρεία αγοραία αξία 645 εκατ. ευρώ (709 εκατ. δολάρια).

    Από την πλευρά της η Sega έχει σημειώσει άνοδο 33% φέτος, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 642 δισεκατομμύρια γιεν (4,8 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Διαβάστε επίσης

    G7: Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα η συμφωνία για την επιτάχυνση της κατάργησης των ορυκτών καυσίμων

    Σουδάν: Αεροσκάφος της σαουδαραβικής Saudia είχε «ατύχημα» στο υπό κατάληψη αεροδρόμιο του Χαρτούμ



    ΣΧΟΛΙΑ