• Business

    Σουδάν: Αεροσκάφος της σαουδαραβικής Saudia δέχθηκε πυρά στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ (upd)

    • NewsRoom
    Αεροσκάφος της Saudia


    Η κρατική αεροπορική εταιρία της Σαουδικής Αραβίας (Saudia) ανακοίνωσε ότι ένα από τα αεροσκάφη της, τύπου Airbus “είχε ένα ατύχημα” στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ στο Σουδάν, πριν από την προγραμματισμένη σημερινή αναχώρησή του για το Ριάντ.

    To  αεροσκάφος υπέστη ζημιές από πυρά στο Χαρτούμ, ενώ προετοιμαζόταν για την προγραμματισμένη αναχώρησή του για το Ριάντ, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αεροπορική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας.

    Όλα τα μέλη του πληρώματο έφτασαν με ασφάλεια στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Σουδάν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Κέντρο Συντονισμού Έκτακτης Ανάγκης της Σαουδικής Αραβίας συνεργάζεται με μέλη του πληρώματος καμπίνας, το προσωπικό εδάφους και την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Σουδάν για να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.

    Υπενθυμίζεται πως άνδρες της παραστρατιωτικής οργάνωσης RSF κατέλαβαν το διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ, καθώς η ένταση με τον επίσημο στρατό της χώρας κλιμακώνεται τις τελευταίες ώρες.

    Η Saudia ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς το Σουδάν μέχρι νεωτέρας.

    Διαβάστε επίσης

    Σουδάν: Ανησυχία σε ΗΠΑ, Ρωσία και Μέση Ανατολή καθώς οι παραστρατιωτικοί καταλαμβάνουν το Χαρτούμ



    ΣΧΟΛΙΑ