• LIFE&STYLE

    Παίζεις videogames στην δουλειά; Τώρα έχεις μια καλή δικαιολογία για το αφεντικό σου

    • NewsRoom


    Κλέβεις χρόνο στην δουλειά για να παίξεις το αγαπημένο σου videogame; Πέρα από μια καλή δικαιολογία για το αφεντικό, τώρα έχεις πια και την κάλυψη της επιστήμη, καθώς νέα έρευνα δείχνει ότι το gaming κάνει τους υπαλλήλους πιο παραγωγικούς!

    busineesman

    Πολλοί είναι αυτοί που ονειρεύονται την στιγμή που θα επιστρέψουν στο σπίτι τους μετά την δουλειά, με την ελπίδα να συνεχίσουν την πίστα που άφησαν στην μέση, από το αγαπημένο τους videogame. Τώρα όμως η επιστήμη λέει ότι το μυστικό της επαγγελματικής σας επιτυχίας μπορεί να κρύβεται τελικά στα παιχνίδια που έχετε στο iPhone. Αυτό σημαίνει πως ένα πεντάλεπτο διάλειμμα για να παίξετε Angry Birds, μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή διασκέδαση.

    angry birds

    Τουλάχιστον, σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται πως κατέληξαν ειδικοί επιστήμονες, κατόπιν έρευνας, για την επίδραση που έχουν τα videogames στην παραγωγικότητα των εργαζομένων.

    Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν, πως τα video games μπορεί να μειώσουν αισθητά τα επίπεδα του στρες, όπως και να βελτιώσουν την διάθεση μας. Ακόμη, ειδικότερα εάν παίζουμε στον χώρο εργασίας μας, τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα το αίσθημα της βαρεμάρας, που πολλές φορές μας διακατέχει, όπως και το να νιώθουμε πιο δυναμικοί.

    Μάλιστα, φαίνεται πως τα video games δεν έχουν καμία ομοιότητα με την το scrolling στο Facebook και τα social media, καθώς απαιτούν ολοκληρωτική συγκέντρωση και έπειτα μας προσφέρουν μια εικονική αυτοπεποίθηση που αναπτερώνει το ηθικό μας, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην δουλειά.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Stetson, στο DeLand της Florida, Chris Ferguson, ο οποίος ερευνά τις επιδράσεις του videogaming, ανέφερε πως η διαδικασία αυτή σου προσφέρει μια μικρή δόση εμπειρίας, κατά την οποία νιώθουμε ανταγωνιστικοί και αυτόνομοι.

    Ακόμα και το πότε θα κάνεις διάλειμμα για να παίξεις “έχει σημασία” λένε οι ερευνητές, καθώς οι στιγμές εκείνες που νιώθεις λιγότερο παραγωγικός, ή ανιαρός, είναι και οι καλύτερες για ένα σύντομο “break”.

    games

    Στις θετικές επιδράσεις του gaming συγκαταλέγεται και η αύξηση της δημιουργικότητας με καλύτερη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Ακόμη, το gaming επιτρέπει στους παίχτες να χρησιμοποιήσουν διάφορες δεξιότητες, τις οποίες μπορεί να μην είχαν την ευκαιρία να τις επιδείξουν σε άλλη περίπτωση.

    Σήμερα πολλοί εργοδότες θέλουν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη των videogames, προσθέτοντας τα στην κουλτούρα των εταιρειών τους. Για παράδειγμα, πολλές start-ups εταιρείες, όπως η Facebook και η Google έχουν ήδη τοποθετήσει κονσόλες παιχνιδιών στα γραφεία τους, προσπαθώντας να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους τους.

    laptop

    Τέλος, τα περισσότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν μικρή διάρκεια, γεγονός που τα κάνουν κατάλληλα για τα μικρά breaks της δουλειάς. Μάλιστα, σχετική έρευνα που έγινε, το 2014 από το Πανεπιστήμιο του Kansas, έδειξε πως οι εργαζόμενοι που διέκοψαν την δουλειά τους για να παίξουν Candy Crush στο κινητό τους, έστω και για δύο λεπτά, ήταν και οι πιο ευτυχισμένοι της ομάδας τους.

    Αν και οι επιστήμονες φαίνεται πως απενοχοποιήσουν το gaming εν ώρα εργασίας, παρόλα αυτά οι περισσότεροι εργοδότες φαίνονται διστακτικοί ως προς την υιοθέτηση του συγκεκριμένου μοντέλου, θεωρώντας ακόμη πως πρόκειται περισσότερο ευκαιρία για “χάσιμο χρόνου”.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/pios-ine-o-agapimenos-sas-protagonistis-sto-game-thrones-dite-ton-stin-pragmatiki-tou-zoi/59482



    ΣΧΟΛΙΑ