• Business

    Rolls-Royce: Ξεκινά τη στρατηγική αναδιάρθρωση – Οι στόχοι του νέου CEO της εταιρείας

    Tufan Erginbilgic, ο νέoς CEO της Rolls-Royce

    Tufan Erginbilgic, ο νέoς CEO της Rolls-Royce


    Η Rolls-Royce Holdings θα ξεκινήσει στρατηγική αναδιάρθρωση των εργασιών της, με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο Tufan Erginbilgic να δεσμεύεται ότι η βρετανική εταιρεία μπορεί να προσφέρει «ουσιαστικά υψηλότερα κέρδη, ταμειακές ροές και αποδόσεις».

    Η εταιρεία είπε ότι κατέγραψε επτά τομείς στους οποίους θα επιδιώξει να γίνουν βελτιώσεις – από κεφάλαιο κίνησης έως επενδυτικές προτεραιότητες και κουλτούρα – καθώς η Rolls-Royce στοχεύει να ενισχύσει τις αποδόσεις, να ανακτήσει μία επενδυτική βαθμίδα και να συνεχίσει τις πληρωμές των μετόχων. Δεν θα δοθεί μέρισμα για πέρυσι, δήλωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

    «Ενώ η απόδοσή μας βελτιώθηκε το 2022, είμαστε ικανοί για πολλά περισσότερα», είπε ο Erginbilgic.

    «Εστιάζουμε στην εμπορική βελτιστοποίηση», είπε ο Erginbilgic. «Αυτό σημαίνει την εξασφάλιση ικανοποιητικής απόδοσης για τους κινδύνους που αναλαμβάνουμε και την δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας. Θα επικεντρωθεί στην πολιτική αεροδιαστημική και τα συστήματα ισχύος».

    H μετοχή της εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 20%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το Νοέμβριο 2020.

    Η Rolls-Royce, η οποία θεωρείται από καιρό ως η κορωνίδα της μηχανικής του Ηνωμένου Βασιλείου, αντιμετώπισε δυσκολίες καθώς τα αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων – τα οποία τροφοδοτεί με τους κινητήρες της – ήταν μεταξύ των πιο αργών τμημάτων που ανέκαμψαν στην αεροπορική βιομηχανία μετά τα lockdown της πανδημίας.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 652 εκατομμυρίων στερλίνων για πέρυσι, τα οποία ξεπέρασαν την εκτίμηση των αναλυτών για 489 εκατ. στερλίνες.

    Τα έσοδα ήταν επίσης υψηλότερα από τα αναμενόμενα, φτάνοντας τα 12,69 δισ. στερλίνες.

    Η εταιρεία προέβλεψε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη από 800 εκατ. στερλίνες έως 1 δισεκατομμύριο στερλίνες για φέτος, με ελεύθερες ταμειακές ροές έως και 800 εκατομμύρια στερλίνες.

    Ο Erginbilgic, ο οποίος εργάστηκε επί δύο δεκαετίες στην BP, πιέζει ώστε η Rolls-Royce να αναδιαμορφώσει τις λειτουργίες της, ανέφεραν οι Financial Times τον περασμένο μήνα.

    Έχει ήδη προκαλέσει αναταράξεις μετά την απομάκρυνση του επικεφαλής της μονάδας πολιτικής αεροδιαστημικής, ενώ προσέλαβε τον βετεράνο της BP Nicola Grady-Smith ως επικεφαλής του μετασχηματισμού του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Rolls-Royce: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων!

    Tufan Erginbilgic: Οι προκλήσεις και τα προβλήματα του νέου “σκληρού” CEO της Rolls-Royce



    ΣΧΟΛΙΑ