• AUTO

    Rolls-Royce: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων!


    Η πολυτελής φίρμα ξεπέρασε τις 6 χιλιάδες πωλήσεις το 2022 σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με το 2021.

    Σημεία των καιρών καθώς πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στην ιστορία των 118 χρόνων λειτουργίας της βρετανικής φίρμας. Η Rolls-Royce πέτυχε τις υψηλότερες ετήσιες πωλήσεις της το 2022, παραδίδοντας συνολικά 6.021 αυτοκίνητα, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με το 2021, σε πελάτες σε περίπου 50 χώρες παγκοσμίως. Αυτή είναι η πρώτη φορά στα 118 χρόνια ιστορίας της εταιρείας που οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τις 6.000 σε ένα μόνο 12μηνο. Ωστόσο, ως πραγματικός «Οίκος της Πολυτέλειας», οι πωλήσεις δεν είναι το κύριο μέτρο επιτυχίας της μάρκας. Η Rolls-Royce είναι σημείο αναφοράς: η αξία των οχημάτων ανά παραγγελία ήταν υψηλότερη από ποτέ. Οι πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης είχαν ως αποτέλεσμα οι πελάτες να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κατά μέσο όρο περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για τη μοναδική Rolls-Royce τους.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars Torsten ller-Ötvös τόνισε: «Το 2022 ήταν μια σημαντική χρονιά καθώς παρουσιάσαμε τη Rolls-Royce Spectre, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο αλλά επίσης παραδώσαμε περισσότερα από 6.000 αυτοκίνητα σε ένα χρόνο. Οι πωλήσεις δεν είναι το μοναδικό μας μέτρο επιτυχίας: δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ κατασκευαστής ευρείας παραγωγής. Η κατά παραγγελία Rolls-Royce IS και οι προμήθειες ήταν επίσης σε επίπεδα ρεκόρ πέρυσι, με τα αιτήματα των πελατών μας να γίνονται όλο και πιο ευφάνταστα και τεχνικά – μια πρόκληση που αγκαλιάζουμε με ενθουσιασμό».

    Το 2022, η Rolls-Royce πέτυχε αύξηση πωλήσεων σε όλες σχεδόν τις περιοχές, με ιδιαίτερα έντονη ανάπτυξη από έτος σε έτος στη Μέση Ανατολή, την Ασία-Ειρηνικό, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Μέση Ανατολή είναι η κορυφαία περιοχή της μάρκας ιδιαίτερα εκτεταμένες και εξατομικευμένες απαιτήσεις κατά παραγγελία. Το 2022, η Rolls-Royce άνοιξε ένα prive χώρο όπου γίνεσαι δεκτός μόνο με πρόσκληση στο Ντουμπάι. Είναι το πρώτο σημείο πωλήσεων έξω από το Goodwood, που φέρνει τις Rolls-Royce πιο κοντά στους ντόπιους πελάτες της μάρκας. Περαιτέρω αντίστοιχοι χώροι θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Για άλλη μια φορά η μεγαλύτερη συνολική αγορά της μάρκας ήταν η ΗΠΑ καθώς μια νέα γενιά Αμερικανών προσελκύστηκαν για πρώτη φορά από τη Rolls-Royce. Η Κίνα, η οποία είναι αγορά στρατηγικής σημασίας για τη Rolls-Royce πέτυχε πωλήσεις κοντά αποτελέσματα ρεκόρ του 2021, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων Rolls-Royce στην Ευρώπη έφτασαν σε νέα ύψη το 2022, παρά τις σοβαρές γεωπολιτικές προκλήσεις που επηρεάζουν την περιοχή. Αυτό περιλάμβανε πωλήσεις ρεκόρ σε πολλές μεμονωμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας.  Οι παραγγελίες για τη Rolls-Royce Spectre, το πρώτο υπερπολυτελές ηλεκτρικό σούπερ κουπέ στον κόσμο, έχουν ξεπεράσει τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες της εταιρείας. Οι πρώτες παραδόσεις πελατών θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του χρόνο, είναι το πρώτο βήμα της μάρκας προς την κατασκευή μόνο πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2030. Με περισσότερες από 150 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2022, στην εταιρεία στο Goodwood δουλεύουν περισσότερα από 2.500 άτομα, από 50 διαφορετικές εθνικότητες. Η Rolls-Royce υποστηρίζει επίσης περισσότερους από 100 μαθητευόμενους και πτυχιούχους ασκούμενους κάθε χρόνο.

    Διαβάστε επίσης

    Εύκολα, γρήγορα και ασφαλώς!



    ΣΧΟΛΙΑ