• Ενέργεια

    Roadshow στις 18-19/9 στο Λονδίνο και book building για τα ΕΛΠΕ

    ΑΝ._ΣΙΑΜΙΣΙΗΣ Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ


    Όλες οι προβλεπόμενες από τη χρηματιστηριακό πλαίσιο διαδικασίες θα ακολουθηθούν για την πώληση του 35,5% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο και εν προκειμένω το ΤΑΙΠΕΔ στα Ελληνικά Πετρέλαια, ξεκαθαρίζουν πηγές του βασικού μετόχου στο mononews.gr, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το πρωί της Τετάρτης, πιέζοντας την μετοχή στο ταμπλό του Χ.Α. μέχρι τα 8,52 ευρώ (σ.σ. στα 8,65 ευρώ κινείται αυτή την ώρα).

    Τι σημαίνει αυτό;

    Αν κι εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει την περαιτέρω μετοχοποίηση των ΕΛΠΕ, αντί του διαγωνισμού, θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες νόρμες, διότι υπάρχει και… εισαγγελέας.

    Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντα, θα πρέπει να αναμένεται –εφόσον ακολουθηθεί η χρηματιστηριακή διαδικασία, διότι την απόφαση του μοντέλου ιδιωτικοποίησης που θα ακολουθηθεί λαμβάνει το ΥΠΟΙΚ, άρα ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας- roadshows του ομίλου στα μεγάλα χρηματιστηριακά κέντρα, κυρίως στο Λονδίνο. Ειδικά στο Λονδίνο, γιατί εκτός από χρηματιστηριακό κέντρο αποτελεί και την έδρα μεγάλων πολυεθνικών πετρελαϊκών κολοσσών.

    Να σημειωθεί ότι για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το ετήσιο roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο με τη συμμετοχή πολλών εισηγμένων.

    Αυτό, θα πρέπει να αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα. Στη συνέχεια, η διαδικασία προβλέπει άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, καταθέτοντας οι ενδιαφερόμενοι, funds ή διυλιστήρια, την καλύτερη τιμή.

    Σημειωτέον ότι μέσα στη χρονιά που διανύουμε, τα ΕΛΠΕ έχουν γράψει υψηλό 9,55 ευρώ, επίπεδα τα οποία αποτελούσαν πολυετή υψηλά για τη μετοχή.

    Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των ξένων funds και τραπεζών είναι μεγάλο, αφού είναι συχνές οι επισκέψεις εκπροσώπων τους στο «δαχτυλίδι» της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα, όπου βρίσκται και η έδρα των ΕΛΠΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ