• Business

    Roadshow Χ.Α.: Σημείο αναφοράς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 600 one to one meetings, 130 fund managers – Τράπεζες, ΟΠΑΠ με τα περισσότερα ραντεβού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας συμμετέχει στο ετήσιο roadshow του Χ.Α. που απευθύνεται στους διεθνείς επενδυτές, αυτούς που έχουν έδρα ή παρουσία το Λονδίνο.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση η οποία φέτος, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, περνώντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει μεγάλη σημασία αφενός στην εύρυθμη λειτουργία του Χ.Α., αφετέρου στο να καταστεί πόλος έλξης επενδύσεων και φρέσκου χρήματος.

    Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ήδη δύο νόμους για την προστασία και τη θωράκιση της κεφαλαιαγοράς και εντός των ημερών αναμένεται ένα ακόμα σχέδιο νόμου που θα αφορά στη στενότερη συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της ΕΛΤΕ, προκειμένου να προλαμβάνονται μοιραία λάθη στους ισολογισμούς που, όπως φάνηκε, στοιχίζουν δισεκατομμύρια στους μικροεπενδυτές και τους ομολογιούχους. Η  περίπτωση της Folli Follie είναι το παράδειγμα προς αποφυγή στο μέλλον, αναδεικνύοντας την έλλειψη θωράκισης του συστήματος σε ένα παγκοσμιοποιημένο σύστυημα μετακίνησης, αλλά και παρακολούθησης των κεφαλαίων. Η παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση, η οποία δεν θα είναι ένας συνηθισμένος χαιρετισμός, αλλά η παρουσία σε ένα  roadshow με όλη τη σημασία της λέξεως, όπου τα «λευκά κολάρα» καραδοκούν για το παραμικρό στραβοπάτημα, αποκτά τη δέουσα σημασία.

    Ειδικά, μετά τη χθεσινή άνοδο της αγοράς, που ήταν η μεγαλύτερη σε ποσοστό από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, όταν και άρχισαν να αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. Οι επενδυτές, κυρίως ξένοι, που άρχισαν να παίρνουν θέση και πάλι στις τράπεζες, σε ΔΕΗ και Μυτιληναίο, εκτίμησαν το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός συνέχισε να αναφέρεται σε προσωρινά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, όπως έπραξε το περασμένο Σαββατοκύριακο και όχι σε μόνιμα, που παραπέμπουν σε αύξηση των δαπανών. Η Ελλάδα πειθαρχεί στις αποφάσεις του Eurogroup, δηλαδή την δημοσιονομική ευελιξία που δείχνουν τα κράτη – μέλη και η οποία θα αφορά, όπως όλα δείχνουν και στο 2021 και δεν κάνει του κεφαλιού της, δεν πράττει μονομερώς.  Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση τις εισηγμένες, με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αποδεσμεύοντας κεφάλαια για νέες επενδύσεις και προσλήψεις προσωπικού. Σημειωτέον, ότι τη δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας εξήρε χθες και ο Κλάους Ρένγκλινγκ, επικεφαλής του ESM.

    Το «παρών» στην εκδήλωση αναμένεται να δώσει και ο υπουργός των Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αλλά και ο υπουργός Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

    Το σημαντικό όμως, είναι ότι πριν καν ξεκινήσει το  roadshow, έχουν κλείσει και τα πρώτα τετ α τετ των fund managers με τους εκπροσώπους των εισηγμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, έχουν  προγραμματιστεί περισσότερα από 600  one to one συναντήσεις ενώ οι fund managers που έχουν εγγραφεί ξεπερνούν τους 130. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ραντεβού προηγούνται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες  και ο ΟΠΑΠ.

    Οι εισηγμένες εταιρείες που θα δώσουν το παρόν είναι οι ακόλουθες:

    ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ LAMDA DEVELOPMENT ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ATTICA BANK ΟΠΑΠ BRIQ PROPERTIES  ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    CENERGY HOLDINGS ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ COCA-COLA HBC ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΠΡΟΝΤΕΑ ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ PROFILE EUROBANK ERGASIAS ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ               ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ        TITAN CEMENT INTERNATIONAL ΚΡΙ-ΚΡΙ και VIOHALCO

    Η εκδήλωση ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη, 17/9, και ολοκληρώνεται την Δευτέρα, 21/9.

    Βεβαίως, όπως κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αρκεί όμως αυτή τη φορά να φανεί εμπράκτως…

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ