• Business

    Δύο διαγωνισμοί για τη συντήρηση και λειτουργία της Εγνατίας, συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ

    Εγνατία οδός

    Εγνατία Οδός


    Με δύο διαγωνισμούς, συνολικού προϋπολογισμού 112,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και 140 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) σχεδιάζει να καλύψει τις ανάγκες συντήρησης και λειτουργίας του ομώνυμου αυτοκινητοδρόμου η εταιρεία Εγνατία Οδός.

    Οι συμβάσεις θα είναι διετούς διάρκειας, οι προσφορές θα κατατεθούν στις 23 Απριλίου (αν δεν υπάρξει κάποια αναβολή λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού) και θα αποσφραγισθούν στις 29 και 30 του ίδιου μήνα.

    Ο πρώτος διαγωνισμός, προϋπολογισμού 52,4 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) αφορά το ανατολικό τμήμα της Εγνατίας, από το Κλειδί Ημαθίας μέχρι τους Κήπους Έβρου, μήκους περίπου 368,7 χλμ. και τρεις κάθετους άξονες τον Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι και τους Θεσσαλονίκη – Προμαχώνα και Κομοτηνή – Σύνορα.

    Ο δεύτερος διαγωνισμός, προϋπολογισμού 60,4 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) περιλαμβάνει το δυτικό τμήμα της Εγνατίας, από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Κλειδί Ημαθίας μήκους περίπου 289 χλμ. και τον κάθετο άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή.

    Κατά την τρέχουσα περίοδο το έργο της συντήρησης της Εγνατίας έχει αναλάβει η Άκτωρ και είναι πιθανό η σύμβασή της να χρειασθεί να παραταθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι δύο διαγωνισμοί.

    Από την Εγνατία προκηρύχθηκε χθες και ένας μικρότερος διαγωνισμός προϋπολογισμού 8,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και αντικατάσταση της αντιολισθηρής στρώσης στο τμήμα Ευκαρπίας – Λαγκαδά.



    ΣΧΟΛΙΑ