• Business

    Πόλεμος τιμών σε σταθερή και ίντερνετ – Σηκώνει το γάντι στον ανταγωνισμό η Cosmote

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova)

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova)


    Νέο σκηνικό επικρατεί με το νέο έτος στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, ιδιαίτερα μετά την επιθετική στρατηγική που εφαρμόζει η Nova στα πακέτα που προσφέρει, βάζοντας έτσι φωτιά στον ανταγωνισμό.

    Μπορεί ο ΟΤΕ να κρατάει, τουλάχιστον προς το παρόν, στάση αναμονής στην στρατηγική της Nova με τις χαμηλές τιμές στα πακέτα κινητής, ωστόσο βγάζει νέες προσφορές στα πακέτα σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ, προχωρώντας σε γενναίες μειώσεις στις τιμές του.

    Όπως τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την αγορά «ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά που γίνεται μάχη κάθε μέρα». Οπότε μοιάζει πολύ πιθανόν τόσο ο ΟΤΕ όσο και η Vodafone να βγάλουν σε πρώτο στάδιο προσιτές προς τον πελάτη προσφορές και αργότερα, αν δουν ότι η τακτική της Nova δουλεύει, να «αναθεωρήσουν» τις τιμές των πακέτων που προσφέρουν.

    Με τα δεδομένα αυτά το 2023 προμηνύεται «καυτό» στην αγορά, καθώς όλοι οι μεγάλοι πάροχοι μοιάζουν να ακονίζουν τα μαχαίρια τους, προσπαθώντας να πάρουν όσο μεγαλύτερο μερίδιο γίνεται από την πίτα, εστιάζοντας ο καθένας στα «δυνατά του χαρτιά».

    Ο ΟΤΕ είναι δίχως αμφιβολία, τουλάχιστον βάσει αριθμού συνδρομητών και πελατών, ο No1 παίκτης στην αγορά, ωστόσο η Nova με τις νέες πολύ ελκυστικές τιμές που παρουσίασε, τόσο στα πακέτα κινητής όσο και σε σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ, αναμένεται να προσελκύσει νέους πελάτες, κάτι που μένει ωστόσο να φάνει σε πραγματικά νούμερα το επόμενο διάστημα.

    Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο ΟΤΕ δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, παρά τα συγκριτικά ακριβότερα πακέτα που διαθέτει στην αγορά, καθώς εκτός του ότι παραμένει κυρίαρχος, βασίζεται πολύ και στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

    Πακέτα σταθερής και ίντερνετ – Οι τιμές και ο ανταγωνισμός

    Η επιθετική στρατηγική της Nova έθεσε προ εκπλήξεως τους καταναλωτές, με τον ανταγωνισμό να παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά, έχοντας παράλληλα το…δάκτυλο στη σκανδάλη.

    Η Nova εκτός από τις ελκυστικές τιμές που κατάφερε στα πακέτα κινητής, πλέον προσφέρει πολύ προσιτές τιμές και στα πακέτα σταθερής και ίντερνετ (2play) καθώς και στο 3play πακέτο, που περιέχει σταθερή τηλεφωνία, ίντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση.

    Σαν δυνατό χαρτί, από άποψη τιμής, η Nova προσφέρει το πακέτο που ξεκινάει από τα 23 ευρώ με 50Mbps ίντερνετ και απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά. Το πακέτο Fiber 100 προσφέρει 100Mbps ίντερνετ και απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά στα 26 ευρώ, ενώ το Fiber 200 με 200Mbps ίντερνετ και απεριόριστα προς σταθερά και κινητά είναι στα 33 ευρώ. Επίσης στην ίδια τιμή προσφέρει και το Fiber 1Giga.

    Ο ΟΤΕ θέλοντας να κάνει τα πακέτα σταθερής και ίντερνετ περισσότερο ελκυστικά, έχει βγάλει προσφορές κάνοντας σημαντικό «ψαλίδι» στις τιμές.

    Συγκεκριμένα έχει το πακέτο των 50Mbps με απεριόριστα λεπτά προς σταθερά αλλά 500 λεπτά προς κινητά στα 27,9 ευρώ τον μήνα, ενώ το ίδιο πακέτο αλλά με απεριόριστα προς κινητά κοστίζει 31,90 από 46,90 ευρώ πριν. Το πακέτο των 100Mbps ίντερνετ Unlimited, με απεριόριστα προς σταθερά και κινητά είναι πλέον στα 36,90 ευρώ από 51,90 ευρώ, ενώ το πακέτο των 200Mbps είναι στα 44,90 από 69,90 πριν.

    Επίσης, για να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό και να φέρει ακόμα ελκυστικότερα πακέτα, μέχρι 31 Μαρτίου προσφέρει τρία ακόμα πακέτα των 300 Mbps, 500Mbps και 1 Giga, στα 36,90 ευρώ, 41,90 ευρώ και 49,90 ευρώ αντίστοιχα.

    Η «μάχη» της συνδρομητικής στα full pack πακέτα

    Ωστόσο η «μάχη» δεν σταματάει εκεί, καθώς και οι δύο πάροχοι διαθέτουν συνδρομητικό κανάλι που είναι πολύ ανταγωνιστικά μεταξύ τους καθώς διαθέτουν και αθλητικά κανάλια, που πολλοί καταναλωτές επιλέγουν στο πακέτο τους.

    Η Nova εκτός από μερικές ομάδες της ελληνικής Super League που διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έχει και την Euroleague αλλά και την Αγγλική Premier League, την οποία «έκλεψε» πέρυσι από την Cosmote TV και που σίγουρα έχει κοστίσει συνδρομητές στον ΟΤΕ, σε συνδυασμό και με τις καλύτερες τιμές που προσφέρει.

    Ωστόσο η Cosmote το προηγούμενο καλοκαίρι πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση, και έκλεισε συμφωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες, ισοστάθμισε σε ικανοποιητικό βαθμό τα πράγματα.

    Τα full pack πακέτα, με σταθερό, ίντερνετ και συνδρομητική της Cosmote εξακολουθούν να είναι ακριβότερα, ωστόσο, βάσει στοιχείων παραμένει στην κορυφή έχοντας τους περισσότερους συνδρομητές, κάτι που ήδη προσπαθεί να αντιστρέψει η Nova.

    Διαβάστε επίσης:

    Crash test στα τιμολόγια κινητής: Τι προσφέρουν ΟΤΕ-Nova-Vodafone

    Άνοιξε ο δρόμος για την ενεργοποίηση της United Media στην ελεύθερη TV – Γιατί χαίρεται ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, γιατί δυσαρεστείται ο Θοδωρής Κυριακού

    «Μάχη» για τα δίκτυα 5G – Πώς θα συνεισφέρουν 4,5 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ