• Business

    Crash test στα τιμολόγια κινητής: Τι προσφέρουν ΟΤΕ-Nova-Vodafone

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) - Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) – Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)


    «Φωτιά» στα πακέτα κινητής ήρθε να βάλει με τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Nova, με τον ανταγωνισμό να τηρεί προς το παρόν… στάση αναμονής στην επιθετική στρατηγική της εταιρείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ΟΤΕ και Vodafone περιμένουν να δουν πως θα «δουλέψουν» τα νέα πακέτα της Nova πριν προχωρήσουν σε…αντιπροσφορές, πράγμα που δεν θεωρείται απίθανο, καθώς «ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά που γίνεται μάχη κάθε μέρα» όπως τονίζουν πηγές με γνώση του θέματος μιλώντας στο mononews.

    O OTE, έχοντας τη μερίδα του λέοντος στην αγορά κινητής, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι κατέχει το 53% της αγοράς με περίπου 7,5 εκατ. συνδρομητές, δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις μετά τις ανακοινώσεις της Nova. Αναμένει να φανεί στη πράξη και σε πραγματικά νούμερα το πόσο ανταγωνιστικά είναι τα νέα πακέτα της Nova, και πόσους πελάτες θα καταφέρουν να…κλέψουν, ώστε να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

    Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο ΟΤΕ δεν φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να ανησυχεί ιδιαίτερα, παρά τα συγκριτικά ακριβότερα πακέτα κινητής που έχει στην αγορά, καθώς κυριαρχεί τόσο στην σταθερή όσο και στο ίντερνετ. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τα πακέτα της Nova είναι μεν ανταγωνιστικά, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα για οποιαδήποτε πρόβλεψη, πόσο μάλλον για μια κίνηση από πλευράς ΟΤΕ η οποία θα έριχνε τις τιμές στα υπάρχοντα πακέτα που προσφέρει.

    Η Vodafone από την άλλη, ο μεγάλος ανταγωνιστής της Nova βάσει αριθμού πελατών και συνδέσεων, μοιάζει πιο πιθανό να προχωρήσει γρηγορότερα στην αντεπίθεση, τηρώντας ωστόσο και αυτή στάση αναμονής, ώστε να δει τι μερίδιο από την αγορά θα αποσπάσει η Nova με αυτή την επιθετική στρατηγική που ακολούθησε. Πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ακόμα λόγος η Vodafone να βγει «στην αντεπίθεση», καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακόμα πως θα διαμορφωθεί το μερίδιο αγοράς το επόμενο διάστημα και αν οι τιμές είναι πράγματι τόσο ανταγωνιστικές όσο δείχνουν.

    Οι τιμές και ο ανταγωνισμός

    Η επιθετική στρατηγική της Nova έθεσε προ εκπλήξεως τους καταναλωτές, με τον ανταγωνισμό να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην αγορά, έχοντας παράλληλα το…δάκτυλο στη σκανδάλη.

    Την προηγούμενη εβδομάδα η νέα Nova, σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση παρόντων του προέδρου του ΔΣ της εταιρείας Νίκου Σταθόπουλου αλλά και της CEO της United Group Βικτώρια Μπόκλαγκ, παρουσίασε τα νέα πακέτα κινητής και δεδομένων, με το πρόγραμμα Unlimited+ να σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη Nova στα συμβόλαια κινητής, που γίνονται πλέον προσιτά σε όλους.

    Το δυνατό χαρτί αποτελεί το πακέτο Unlimited+ με απεριόριστο χρόνο ομιλίας και μηνυμάτων, καθώς και 2GB data με 15 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα προσφέρει το Unlimited All, με απεριόριστο χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένα, έναντι 33 ευρώ τον μήνα. Η Nova ανακοίνωσε επιπλέον τις νέες προσφορές για internet μέσω δικτύου οπτικών ινών με υψηλές ταχύτητες 500Mbps και 1Gbps στα 26€ και 33€, αντίστοιχα.

    Η Cosmote, προσφέρει το αντίστοιχο Unlimited+ πρόγραμμά της στα 24 ευρώ, δίνοντας 2,5 GB και απεριόριστα λεπτά ομιλίας, ενώ αν ο συνδρομητής συνδυάζει κινητό και σταθερό στο Cosmote One τα δεδομένα διπλασιάζονται.

    Το αμέσως επόμενο πακέτο που προσφέρει είναι στα 29 ευρώ το μήνα, με 5 GB δεδομένα και απεριόριστο χρόνο ομιλίας. Η Cosmote προσφέρει επίσης και πακέτα με 10 και 20 GB έναντι 34 και 44 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το GIGAMAX Unlimited πρόγραμμα ομιλίας και δεδομένων βρίσκεται στα 54 ευρώ, ενώ στο συνδυαστικό πακέτο – που ισχύει όταν ο συνδρομητής συνδυάζει κινητό και σταθερό στο COSMOTE One- η τιμή κατεβαίνει στα 48,5 ευρώ.

    Με τη νέα χρονιά, η Vodafone έβγαλε προσφορά unlimited πρόγραμμα με 13GB έναντι 20,23 ευρώ τον μήνα, με απεριόριστο χρόνο ομιλίας και 13GB, το οποίο όμως συνδυάζεται με Vodafone σταθερή. Χωρίς σταθερή η τιμή διαμορφώνεται στα 22,9 ευρώ με 9GB δεδομένα. Επίσης έχει πρόγραμμα με απεριόριστη ομιλία και 4GB στα 22.9 ευρώ, πρόγραμμα με απεριόριστα λεπτά και 8GB data στα 31,3 ευρώ, τα απεριόριστα λεπτά με 20GB στα 39,4 ευρώ, ενώ προσφέρει unlimited πακέτο για απεριόριστα data, απεριόριστες κλήσεις προς όλη την Ε.Ε και απεριόριστα SMS προς εθνικά δίκτυα, στα 39 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    «Μάχη» για τα δίκτυα 5G – Πώς θα συνεισφέρουν 4,5 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας

    Νova: Πετάει το γάντι στον ανταγωνισμό με συμβόλαια κινητής από 13 ευρώ

    Πέφτουν οι υπογραφές για το Ultra Fast Broadband αξίας 870 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ