• Business

    Ποιοι κατέθεσαν προσφορές για το ακίνητο φιλέτο της Ektasis, πρώην έδρα της Kodak, στο Μαρούσι

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το μεγαλύτερο σε αξία ακίνητο (εκτιμάται μεταξύ 25 και 30 εκατ. ευρώ) της Ektasis Development κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού για το σύνολο του χαρτοφυλακίου της, χθες, τελευταία μέρα κατάθεσης των προσφορών.

    Πρόκειται για το οικόπεδο συνολικής επιφανείας 16.907 τ.μ., επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου στο οποίο υπάρχει ερειπωμένο κτήριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για το προαναφερόμενο ακίνητο έχουν κατατεθεί προσφορές από την Prodea ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) σε συνεργασία με την Dimand (οι δύο εταιρείες συνεργάζονται και άλλα έργα), την Noval ΑΕΕΑΠ του ομίλου Βιοχάλκο σε συνεργασία με το real estate fund, Brook Lane, τον όμιλο Μυτιληναίου, το fund Fortress, την Ten Brinke, καθώς και ένα φυσικό πρόσωπο.

    Ενδιαφέρον υπήρξε και για τα υπόλοιπα ακίνητα της άλλοτε δραστήριας εταιρείας real estate, από άλλους φορείς. Διενεργήθηκαν συνολικά 15 πλειοδοτικοί διαγωνισμοί. Πιθανό θεωρείται να έχουν καταθέσει προσφορές και εταιρείες που συνεργάζονται με τις πιστώτριες τράπεζες έχοντας αναλάβει χαρτοφυλάκια ακινήτων τους που σχετίζονται με κόκκινα δάνεια.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ektasis Development τελεί υπό ειδική εκκαθάριση με το σύνολο του χαρτοφυλακίου της να αποτιμάται περίπου στα 100 εκατ. ευρώ. Στους διοργανωτές της διαδικασίας επικρατούσε γενικά κλίμα ικανοποίησης για την έκβασή της.

    Οι προσφορές είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την προσεχή Τετάρτη 17.02.2021. Ορισμένες πληροφορίες που ανέφεραν ότι δεν θα ανοίξουν κατά τη προγραμματισμένη ημερομηνία, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αναμένεται σχετική ανακοίνωση – ενημέρωση από τους διοργανωτές, την ειδική διαχειρίστρια Βασιλική Τσιάτα και τον τεχνικό σύμβουλο PriceWaterhouseCoopers (PwC).

    Μεταξύ των υπολοίπων ακινήτων που εκπλειστηριάστηκαν περιλαμβάνεται οικόπεδο (4.047 τ.μ.) με ημιτελές κτίσμα στη συμβολή της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στην Κηφισιά και οικόπεδο 4 στρεμμάτων επί των οδών Κομνηνών, Εθνομαρτύρων, Αναγεννήσεως και Σόλωνος στον Άγιο Δημήτριο στο οποίο βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος.

    Διαβάστε επίσης

    Ektasis Development: Υψηλές προσδοκίες στον πλειστηριασμό για τα ακίνητα συνολικής εκτιμώμενης αξίας περίπου €100 εκατ.

    Οι business του εφοπλιστή (υιού) Ξυλά, το μπρα ντε φερ τραπεζών-Ευθυμίου και η περίπτωση Ξηρουχάκη (ΤΧΣ)

    Σε πλειστηριασμό όλα τα ακίνητα της Ektasis Development από την ειδική διαχειρίστρια



    ΣΧΟΛΙΑ