• Business

    Ektasis Development: Υψηλές προσδοκίες στον πλειστηριασμό για τα ακίνητα συνολικής εκτιμώμενης αξίας περίπου €100 εκατ.

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Μεγάλος αριθμός επενδυτικών οργανισμών (funds) εταιρειών real estate και ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) έχουν ενδιαφερθεί για τα ακίνητα της Ektasis Development, εταιρεία που έχει τεθεί υπό ειδική εκκαθάριση.

    Η προσδοκία είναι να υπάρξει και σημαντικός αριθμός προσφορών στο πλαίσιο των 15 πλειοδοτικών διαγωνισμών τους οποίους διενεργεί η ειδική διαχειρίστρια Βασιλική Τσιάτα με την τεχνική υποστήριξη της PriceWaterhouseCoopers (PwC). Οι προσφορές δύναται να κατατεθούν έως σήμερα το απόγευμα.

    Το μεγαλύτερο σε αξία ακίνητο (εκτιμάται μεταξύ 25 και 30 εκατ. ευρώ) είναι οικόπεδο συνολικής επιφανείας 16.907 τ.μ., επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή Σώρος του Αμαρουσίου στο οποίο υπάρχει ερειπωμένο κτήριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2009 την έδρα της Kodak.

    Ένα δεύτερο ακίνητο είναι οικόπεδο (4.047 τ.μ.) στη συμβολή της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στην Κηφισιά όπου βρίσκεται ημιτελές κτίσμα. Μαζί του εκπλειστηριάζεται και αγροτεμάχιο – γήπεδο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, με επιφάνεια 549 τ.μ. που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, εντός στη θέση Καλυφτάκη του Δήμου Κηφισιάς Αττικής.

    Στα υπόλοιπα ακίνητα περιλαμβάνεται οικόπεδο 4 στρεμμάτων επί των οδών Κομνηνών, Εθνομαρτύρων, Αναγεννήσεως και Σόλωνος στον Άγιο Δημήτριο στο οποίο βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος. Το εν λόγω ακίνητο καταλαμβάνει περίπου το μισό διαθέσιμο οικόπεδο και σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις στο εναπομείναν μέρος του οικοπέδου μπορεί να δομηθεί κτήριο 1.686 τ.μ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στις εταιρείες που έχουν ασχοληθεί με τα ακίνητα της Ektasis είναι οι περισσότερες ΑΕΕΑΠ, Prodea, Trastor, Orilina και Noval, του ομίλου Βιοχάλκο και για την οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί διεκδικήσει το ακίνητο που είχε τις εγκαταστάσεις της η Kodak σε συνεργασία με το real estate fund, Brook Lane.

    Στους αρχικά ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται η Dromeus Capital, η Fortress και η Bain και developers όπως π.χ. η TenBrinke και η Dimand. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί φορείς από τους οποίους ενημερώθηκαν για τα ακίνητα της Ektasis αποφάσισαν τελικά να μην καταθέσουν προσφορά.

    Διαβάστε επίσης

    Σε πλειστηριασμό όλα τα ακίνητα της Ektasis Development από την ειδική διαχειρίστρια

    Οι business του εφοπλιστή (υιού) Ξυλά, το μπρα ντε φερ τραπεζών-Ευθυμίου και η περίπτωση Ξηρουχάκη (ΤΧΣ)



    ΣΧΟΛΙΑ