• Pharma & Health

    Κορονοϊός: Η Lonza επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Moderna – Έως και 300 εκατ. επιπλέον δόσεις εμβολίων ετησίως

    ΕΜΑ: Εγκρίθηκε η αναμνηστική δόση με Moderna

    Το εμβόλιο της Moderna (EPA/ABED AL HASHLAMOUN)


    Η ελβετική εταιρεία Lonza, μια από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες φαρμακευτικών εργαστηρίων, θα δημιουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής στην Ολλανδία για την παρασκευή του εμβολίου της Moderna κατά της covid-19, ανακοίνωσε σήμερα, δεσμευόμενη να παράγει έως και 300 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις ετησίως.

    Η γραμμή παραγωγής θα εγκατασταθεί στο εργοστάσιο της Lonza στο Χελέν, στη νότια Ολλανδία, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του έτους, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία ενισχύει τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

    Τον Μάιο η Lonza είχε υπογράψει μια πρώτη συμφωνία με τη Moderna, η οποία προέβλεπε 10ετή συνεργασία για την παραγωγή του εμβολίου κατά της covid-19, αλλά και άλλων προϊόντων της Moderna.

    Η Lonza, που παράγει βασικά συστατικά για την παρασκευή εμβολίων, έχει δημιουργήσει έκτοτε τρεις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Βιεζ της Ελβετίας και μία στο εργοστάσιό της στο Πόρτσμουθ του Νιού Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ.

    Λόγω της έλλειψης εμβολίων κατά της covid-19 η Lonza και η Moderna είχαν επεκτείνει τη συνεργασία τους τον Απρίλιο με την υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία τριών επιπλέον γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιό της Lonza στην Ελβετία. Αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή στις αρχές του 2022.

    Συνολικά οι τέσσερις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής της Lonza μπορούν να παρασκευάσουν 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της covid-19 ετησίως, ενώ περίπου 300 εκατομμύρια επιπλέον αναμένεται να παρασκευάζονται στο εργοστάσιό της στην Ελβετία ήδη από το 2022.

    Διαβάστε ακόμη:

    Sanofi και Lonza: Κοινό «μέτωπο» για τη δημιουργία μεγάλης μονάδας παραγωγής βιολογικών παραγόντων

    Moderna: Ζητά από τον FDA να εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο για άτομα18 ετών και άνω

    Moderna: 100% αποτελεσματικό το εμβόλιο σε εφήβους 12-17 ετών

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ