• Business

    Πέθανε ο Αριστοτέλης Διβάνης, ιδρυτής του ομίλου Divani

    • NewsRoom
    Αριστοτέλης Διβάνης

    Αριστοτέλης Διβάνης


    Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 94 ετών, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Αριστοτέλης Διβάνης, ένας εκ των σημαντικότερων μορφών του ελληνικού τουρισμού, ιδρυτής του ομίλου Divani.

    O Αριστοτέλης Διβάνης ξεκίνησε με ένα ξενοδοχείο 65 δωματίων με ξεχωριστό λουτρό στα Τρίκαλα, το 1958.

    Διαβλέποντας την  ανερχόμενη τουριστική εξέλιξη του προορισμού των Μετεώρων, αποφάσισε την ίδρυση και δεύτερου ξενοδοχείου, στην Καλαμπάκα, ενώ  μια τρίτη μονάδα, αυτή τη φορά στη Λάρισα, μετέτρεψε τον όμιλό του στον μεγαλύτερο του κλάδου στη Θεσσαλία.

    Το επόμενο βήμα ήταν η κάθοδος του στην Αθήνα, με το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου να εγκαινιάζεται στην περιοχή της Ακρόπολης. Η «κάθοδος»  ήταν επιτυχημένη και αποτέλεσε παρακαταθήκη για την ίδρυση των Divani Collection.

    Ακολούθησε μαζί με τον κ. Ζαφόλια η ίδρυση του Divani Zafolia Alexandras και του Divani Caravel. Νωρίτερα είχε εξαγοράσει και το ξενοδοχείο Corfu Canoni στην Κέρκυρα, το οποίο μετονομάστηκε σε Divani Corfu Palace.

    Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου ήταν το ξενοδοχείο Apollon Palace στη Βουλιαγμένη, το οποίο εκσυγχρονίστηκε σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία Divani Apollon Palace & Thalasso.

    Ο Αριστοτέλης Διβάνης πάλευε για το καλό της ξενοδοχίας στην Ελλάδα, αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν, ενώ και ουκ ολίγες φορές συγκρούστηκε με την κεντρική εξουσία για το δίκαιο του κλάδου.

    Συνεχιστής του έργου του είναι ο γιός του Σπύρος Διβάνης, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία του Ομίλου.

    Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την προσεχή Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14.00.

    Διαβάστε επίσης:

    Noval Property: Μεγάλη αστική ανάπλαση στον Ελαιώνα – Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ από την εταιρία

    Γιώργος Χατζηγεωργίου (ZOE): Αντλήσαμε 40 εκατ. δολάρια για να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας



    ΣΧΟΛΙΑ