• Business

    Pepper: Η νέα εταιρεία που επενδύει στην ελληνική αγορά των «κόκκινων» δανείων


    Ακόμα μια ξένη εταιρεία επενδύει στην ανάγκη των τραπεζών να διευθετήσουν τα κόκκινα δάνεια. Πρόκειται για την Pepper UK, η οποία παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης για χαρτοφυλάκια δανείων (asset management services) και εισέρχεται στην ελληνική αγορά μέσω της εξαγοράς της εταιρίας συμβούλων επενδύσεων ακινήτων, NAI Hellas.

    Η NAI Hellas άνηκε στον Θωμά Ζιώγα ο οποίος τώρα αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Pepper Ελλάδος. Η Pepper UK παρέχει πλήρες φάσμα υπηρεσιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε πελάτες με χαρτοφυλάκια δανείων (τράπεζες) στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ δραστηριοποιείται επίσης στην Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Η πλειοψηφία των μετοχών της ανήκει στην παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων KKR, έχει περίπου 600.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 είχε διαχειριστεί περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 33,3 δισ. στερλινών Αγγλίας.

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pepper UK Richard Klemmer «η εξαγορά της NAI Hellas σημαίνει ότι η Pepper έχει τη μοναδική πλήρως ολοκληρωμένη λύση εξυπηρέτησης, με πολλαπλές δυνατότητες στην αγορά ακινήτων στην ελληνική αγορά».

    Από την πλευρά του ο κ. Ζιώγας σημείωσε την ικανοποίησή του για την ένταξη της NAI Hellas στην Pepper προσθέτοντας ότι με αρωγό τη σημαντική εμπειρία της θα συμβάλει στην επίλυση των ζητημάτων των κόκκινων δανείων στη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκτός του MSCI Standard Greece η Folli Follie – Όλες οι αλλαγές στους δείκτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ελληνικό Amazon δημιουργεί ο Πάνος Γερμανός



    ΣΧΟΛΙΑ