• Business

    ΟΤΕ-Nova-Vodafone: Crash test στις τιμές σταθερής, ίντερνετ και τηλεόρασης

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) - Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) - Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) – Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)


    Αποτελέσματα χρήσης του 2022 έβγαλε την περασμένη Πέμπτη ο ΟΤΕ, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι παραμένει πρωταγωνιστής στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο στην χώρα μας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον ανταγωνισμό ότι θα αντέξει στο νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο.

    Ο ΟΤΕ παραμένει ο κορυφαίος πάροχος σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα, ωστόσο ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί εντόνως, κάτι που παραδέχτηκε και ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, μιλώντας σε αναλυτές. Η Nova, υπό την ομπρέλα της United Group, έχει δείξει…άγριες διαθέσεις, καθώς με την στρατηγική που ακολουθεί από τις αρχές του έτους, έχοντας ρίξει πολύ τα τιμολόγια σε κινητή, σταθερή, ίντερνετ και τηλεόραση, αναμένεται να αποτελέσει…δύσκολο αντίπαλο τα επόμενα χρόνια.

    Μετά τις νέες τιμές της Nova, Cosmote και Vodafone έχουν επιδοθεί σε ένα…ρεσιτάλ προσφορών, ρίχνοντας τις τιμές των συμβολαίων τους, στα πακέτα 2play και στη τηλεόραση σε μια προσπάθεια να κάνουν πιο ελκυστικά τα πακέτα τους.

    Ο «πόλεμος τιμών» έχει ξεκινήσει και ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει αναφέρει άνθρωπος που γνωρίζει καλά την αγορά, λέγοντας ότι το 2023 προμηνύεται «καυτό». Είναι νωρίς ακόμα για να δούμε την κινητικότητα των πελατών, ωστόσο σίγουρα οι χαμηλότερες τιμές της Nova θα προσελκύσουν νέους πελάτες, καταφέρνοντας πλήγμα στα αντίπαλα στρατόπεδα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Nova τους τελευταίους μήνες έχει αυξήσει κατά πολύ τους πελάτες και στη συνδρομητική τηλεόραση, ξεπερνώντας αυτή τη στιγμή του 300.000, με τα προγράμματα που προσφέρει να είναι ομολογουμένως πολύ ελκυστικά.

    Πακέτα σταθερής και ίντερνετ

    Σαν δυνατό χαρτί, η Nova προσφέρει το πακέτο που ξεκινάει από τα 23 ευρώ με 50Mbps ίντερνετ και απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά. Το πακέτο Fiber 100 προσφέρει 100Mbps ίντερνετ και απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά στα 26 ευρώ, ενώ το Fiber 200 με 200Mbps ίντερνετ και απεριόριστα προς σταθερά και κινητά είναι στα 33 ευρώ. Επίσης στην ίδια τιμή προσφέρει και το Fiber 1Giga. Στα 26 ευρώ είναι και το 500αρι ίντερνετ.

    Ο ΟΤΕ θέλοντας να κάνει τα πακέτα σταθερής και ίντερνετ περισσότερο ελκυστικά, έχει βγάλει προσφορές κάνοντας σημαντικό «ψαλίδι» στις τιμές.

    Συγκεκριμένα έχει το πακέτο των 50Mbps με απεριόριστα λεπτά προς σταθερά αλλά 500 λεπτά προς κινητά στα 27,90 ευρώ τον μήνα, ενώ το αντίστοιχο με απεριόριστα προς κινητά είναι στα 31,90 ευρώ. Το πακέτο των 100Mbps ίντερνετ Unlimited, με απεριόριστα προς σταθερά και κινητά είναι πλέον στα 36,90 ευρώ, ενώ το πακέτο των 200Mbps είναι στα 44,90.

    Ακόμα διαθέτει το 100αρι XL με απεριόριστα προς σταθερά και 500 λεπτά προς κινητά στα 32,90 ενώ το αντίστοιχο με απεριόριστα προς κινητά στα 36,90 ευρώ και το 200αρι Unlimited είναι στα 44,90 ευρώ.

    Επίσης μέχρι 31 Μαρτίου προσφέρει τρία ακόμα πακέτα των 300 Mbps, 500Mbps και 1 Giga, στα 36,90 ευρώ, 41,90 ευρώ και 49,90 ευρώ αντίστοιχα.

    Η Vodafone προσφέρει στα 21,90€/μήνα με Vodafone κινητή 93Mbps GIGA Fiber Internet και απεριόριστα λεπτά προς σταθερά, με 32,90€/μήνα 200Mbps GIGA FTTH με περιόριστα λεπτά προς σταθερά και στα 46,71€/μήνα με Vodafone κινητή το 1Gbps FTTH.

    Μάχη και στη συνδρομητική

    Ωστόσο η «μάχη» δεν σταματάει εκεί, καθώς και οι τρεις πάροχοι διαθέτουν συνδρομητικό κανάλι που είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους καθώς διαθέτουν εκτός από αθλητικά κανάλια, και πλούσιο περιεχόμενο σε ταινίες, που πολλοί καταναλωτές επιλέγουν στο πακέτο τους.

    Η Nova εκτός από μερικές ομάδες της ελληνικής Super League που διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έχει και την Euroleague αλλά και την Αγγλική Premier League, την οποία «έκλεψε» πέρυσι από την Cosmote TV, γεγονός που έχει κοστίσει συνδρομητές στον ΟΤΕ.

    Ωστόσο η Cosmote το προηγούμενο καλοκαίρι πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση, και έκλεισε συμφωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας.

    Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η Nova έχει ανέβει πολύ στη συνδρομητική, καθώς μέσα σε λίγους μήνες έχει φτάσει τους 300.000 συνδρομητές, με το 2023 να προβλέπεται ευοίωνο.

    Τα πακέτα Cosmote-Nova-Vodafone

    Συγκεκριμένα η Cosmote διαθέτει το Entry Pack στα 9 ευρώ, που προσφέρει 2 μήνες δωρεάν τα κανάλια του cinema pack. Επίσης προσφέρει τα μεγάλα ελληνικά κανάλια, επιλεγμένα αθλητικά κανάλια και όλα τα παιδικά κανάλια. Επίσης υπάρχει το Cinema Pack στα 12 ευρώ τον μήνα που προσφέρει όλα τα κινηματογραφικά κανάλια της Cosmote TV καθώς και όλα τα κανάλια του Entry Pack. To Full Pack είναι στα 28 ευρώ με όλα τα αθλητικά και τα κινηματογραφικά κανάλια, ενώ στα 25 ευρώ είναι το sports pack με όλα τα αθλητικά κανάλια καθώς και όλα τα κανάλια του Entry Pack.

    Στα triple play πακέτα η Cosmote προσφέρει το Fiber Unlimited Plus TV Full Pack στα 51,90 ευρώ και 100Mbps ίντερνετ, απεριόριστα λεπτά προς σταθερό και το full pack της Cosmote TV. Το αντίστοιχο 200αρι είναι στα 58,90 ευρώ.

    H Vodafone προσφέρει το Σταθερό & Internet 100Mbps με Disney+ και HBO από 25,60€/μήνα με Vodafone κινητή, 93Mbps GIGA Fiber Internet, απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και 360 λεπτά προς κινητά Ελλάδος και διεθνή σταθερά 45 χωρών. Επίσης η Vodafone δίνει το  Vodafone TV Σταθερό & Internet 100Mbps με Disney+, HBO και Eurosports στα 28,86€/μήνα.

    To ΕΟΝ της Nova προσφέρει σε προσιτές τιμές αθλητικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα το απλό πακέτο είναι στα 11 ευρώ, 79 κανάλια, με αθλητικό περιεχόμενο, σειρές και ντοκιμαντέρ. Το EON+ είναι στα 25 ευρώ τον μήνα, με 92 κανάλια και 14 κανάλια novasports.

    Ωστόσο η Nova διαθέτει και τα συνδυαστικά κανάλια, ξεκινώντας με το πακέτο Fiber50 EON στα 31 ευρώ με 79 κανάλια, 50Mbps ίντερνετ και απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά. Το αντίστοιχο στα 100Mbps είναι στα 34 ευρώ, το 200αρι στα 41 ευρώ και το 500αρι επίσης στα 34 ευρώ. Όλα τα πακέτα έχουν τους 3 πρώτους μήνες δωρεάν.

    Ο συνδυασμός σταθερής, ίντερνετ και EON+ ξεκινάει με το 100αρι ίντερνετ με 92 κανάλια και απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά στα 45 ευρώ, το 200αρι στα 52 ευρώ και τα ο 1Gbps στα 41 ευρώ. Όλα τα πακέτα έχουν τους 3 πρώτους μήνες δωρεάν.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ-Nova-Vodafone: Σε θέση μάχης για τα μεγάλα ψηφιακά έργα

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Έτος ρεκόρ το 2022 – Οι πυλώνες ανάπτυξης για το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ