• Business

    Eurobank: Γιατί είναι ελκυστική η μετοχή του ΟΠΑΠ


    Ελκυστική” χαρακτηρίζει η Eurobank Equities τη μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς η τρέχουσα τιμή είναι αρκετά κοντά στην “δίκαιη αξία”, ενώ οι επενδυτές απολαμβάνουν κέρδη από το ανοδικό περιθώριο των VLTs. Η χρηματιστηριακή τοποθετεί την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 8,80 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση “buy”.

    Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος από την προωθούμενη νέα φορολόγηση, ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται ότι εξετάζει εναλλακτικά μέτρα. Όπως τονίζει η Eurobank Equities, στο νέο βασικό της σενάριο δεν συγκαταλέγει τη φορολόγηση ανά στήλη παιχνιδιού αλλά φορολόγηση της τάξης του 35% σε όλα τα παιχνίδια.

    Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου ήταν σαφώς βελτιωμένα συγκριτικά με του τρίτου τριμήνου, παρά τα πιεστικά μακροοικονομικά στοιχεία και τα capital controls. Οι επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα των εσόδων των τυχερών παιχνιδιών γενικότερα και του επιχειρηματικού μοντέλου του ΟΠΑΠ, ειδικότερα. Ο ΟΠΑΠ ήταν συνεπής στις επιδόσεις και ξεπέρασε τις προσδοκίες σε σχεδόν όλα τα τρίμηνα, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Eurobank Equities.



    ΣΧΟΛΙΑ