• Business

    Οι βασικοί μέτοχοι του Mega και ο Νίκος Πεφάνης

    Νίκος Πεφάνης.

    Νίκος Πεφάνης.


    Η στήλη risky games σήμερα αναφέρεται στην αύξηση μετοχικού κεφάλαιου του Mega Channel  και τι θα γίνει στην περίπτωση που οι βασικοί μέτοχοι την Δευτέρα δεν διαθέσουν το ποσό των 15,2 εκατ. ευρώ.  Σε κάθε περίπτωση πάντως εντός της εταιρίας ακούγεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Τηλέτυπος κ. Νίκος Πεφάνης τελεί υπό παραίτηση.

    Mega Channel – Πεφάνης 1:

    Το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο αναμένεται να περάσει ο επικεφαλής του Mega Νίκος Πεφάνης αλλά και οι εργαζόμενοι στην εταιρία καθώς την Δευτέρα το πρωί οι βασικοί μέτοχοι του Μega έχουν συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα τοποθετήσουν 15,2 εκατ. ευρώ χρήματα τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

    Νίκος Πεφάνης. Ετών 57. CEO Τηλέτυπος
    Νίκος Πεφάνης. Ετών 57. CEO Τηλέτυπος

    Mega Channel – Πεφάνης 2:

    Βάσει του χρονοδιαγράμματος προχθές έπρεπε να ανακοινωθεί η κάλυψη της αύξησης και αυθημερόν να συνεδριάσει το ΔΣ ώστε να αποφασίσει τη διάθεση αδιάθετων δικαιωμάτων. Η κάλυψη (ήταν μηδενική ) ανακοινώθηκε, το ΔΣ συνεδρίασε αλλά δεν αποφάσισε τίποτα παρά το γεγονός ότι στο εννιάμηνο με βάση τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά το ποσό των 6 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις έφτασαν τα 180 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι 116 εκατ. ευρώ ήταν τραπεζικές.

    Mega Channel – Πεφάνης 3:

    Και με βάση τα όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Μεγάλο κανάλι καθώς έληξε στις 29/02 η περίοδος χάριτος που είχαν χορηγήσει οι τράπεζες για μην καταγγείλουν το ομολογιακό δάνειο υπολειπόμενου ποσού 88 εκατ. ευρώ λόγω μη τήρησης συμπεφωνημένων χρηματοοικονομικών δεικτών. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες έδωσαν στους μετόχους προθεσμία να καλύψουν την αύξηση τουλάχιστον μερικώς έως την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να μην κινήσουν διαδικασίες καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων.

    child tv Illustratie-

    Mega Channel – Πεφάνης 4: 

    Η συνέχεια είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Ουσιαστικά σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας Τηλέτυπος στην επομένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Δευτέρα θα αποφασιστεί που θα διατεθούν ( εάν διατεθούν ) οι  αδιάθετες μετοχές. Τι σημαίνει αυτό;  Με δεδομένο ότι ουδείς δε γνωρίζει τις προθέσεις των μετόχων όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά . Από το να μην βάλει κανείς χρήματα μέχρι και να τηρήσουν άπαντες τις υποχρεώσεις τους.

    Mega Channel – Πεφάνης 5:

    Ακόμα ουδείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός κάποιος από τους μετόχους να μεταβιβάσει το ποσοστό του είτε σε νυν μέτοχο είτε σε άλλο φυσικό πρόσωπο εκτός εταιρίας. Έγκυροι παρατηρητές πάντως εξηγούν ότι το γεγονός ότι δεν καλύφθηκε η αύξηση σημαίνει 3 κυρίως πράγματα:

    α)Κάποιος (η κάποιοι) από τους μετόχους έχει λάβει την απόφαση να μην τοποθετηθεί στην αύξηση. Με αυτόν τον τρόπο έτερος μέτοχος η μέτοχοι καλύπτουν το ποσοστό του

    β)Οι μέτοχοι έχουν λάβει την απόφαση να μην τοποθετήσουν χρήματα στην εταιρία και να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους σε άλλο φυσικό πρόσωπο .

    γ) Οι μέτοχοι έχουν λάβει την απόφαση να μην τοποθετήσουν χρήματα στην εταιρία χωρίς όμως να έχουν βρει άλλο φυσικό πρόσωπο. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι δύσκολη η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Mega Channel καθώς έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια.



    ΣΧΟΛΙΑ