• Business

    Νέα παράταση ζωής για το Mega Channel από το ΣτΕ


    Στην αναστολή του κλεισίματος του Mega Channel και της οριστικής απώλειας της εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων αλλά και δεδουλευμένων σχεδόν δύο ετών αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με σημερινή απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

    Με την υπ΄ αριθμ. 101/2018 απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας, ανεστάλλει η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την οριστική διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού.

    Η απόφαση θα ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης στην κύρια προσφυγή για ακύρωση της απόφασης του ΕΣΡ. Η προσφυγή θα συζητηθεί στις 4 Μαίου.

    Εκτός από την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείς έχουν προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και 120 εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό.

    Με την προσφυγή τους ζητούν την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 18/2018 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που διατάσσει τον τερματισμό της λειτουργίας του πάλαι ποτέ μεγάλου καναλιού.

    Το “μαύρο” στο MEGA είχε ήδη παγώσει προσωρινά με απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά από (την πρώτη) προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία Τηλέτυπος, ο Νίκος Σακελλαρίου, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία μπλοκάρεται το οριστικό κλείσιμο του σταθμού έως ότου κριθεί η αίτηση αναστολής της εταιρείας.

    Στη αίτηση ακυρωσης, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση του ΕΣΡ και ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικοί, αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

    Οι 120 εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό (τεχνικοί και διοικητικοί) αναφέρουν τονίζουν ότι παραμένουν απλήρωτοι από από τον Ιούνιο του 2016 και το λουκέτο στο MEGA αυτόματα θα οδηγήσει στην απώλεια των θέσεων εργασίας και στην απώλεια των δεδουλευμένων αποδοχών και μισθών υπερημερίας.

    Οι συνδικαλιστικές ενώσεις υποστηρίζουν παράλληλα, το ποσοστό της ανεργίας θα αυξηθεί, καθώς οι εργαζόμενοι στο σταθμό δεν θα μπορούν να απασχοληθούν σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω των γνωστών εργασιακών και οικονομικών συγκυριών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Οι πραγματικοί εργαζόμενοι του MEGA είναι 140 – Στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΣτΕ «παγώνει» προσωρινά το κλείσιμο του MEGA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα προσφυγή κατά του λουκέτου στο MEGA



    ΣΧΟΛΙΑ