• Business

    Οδυσσέας Αθανασίου: Στα 700 εκατ. ευρώ οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό

    • NewsRoom
    Lamda Development: Την άνοιξη του 2022 ξεκινά η κατασκευή του πρώτου κτιρίου στο Ελληνικό

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development


    Οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό ανέρχονται ήδη σε 700 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου σε επενδυτική ημερίδα, που οργάνωσε την Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

    Ο επικεφαλής της Lamda Development ανέφερε πως η διοίκηση της εταιρείας δεν είχε υπολογίσει πως οι προπωλήσεις θα φτάσουν τόσο γρήγορα σε αυτά τα επίπεδα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αθανασίου,  η κατασκευή των υποδομών (δίκτυα και άλλες κοινόχρηστες υποδομές) θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενους έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των πρώτων κτιρίων.

    Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Αθανασίου τόνισε πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες για το Vouliagmenis Mall (το μεγαλύτερο από τα δύο εμπορικά κέντρα, με επιφάνεια 70.000 τ.μ.) ανέρχεται σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. Ο ίδιος επεσήμανε μάλιστα πως τα εν λειτουργία εμπορικά κέντρα της εταιρείας (The Mall, Golden Hall, Mediterranean Cosmos) επανέρχονται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς και στη θέση που κατείχαν προ της πανδημίας.

    Η Lamda Development δίνει έμφαση στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό που διαθέτουν την εμπειρία σε αντίστοιχες αναπτύξεις όπως το Ελληνικό, τόνισε ο Οδ. Αθανασίου. Πρόσθεσε πως το 25% των νέων προσλήψεων είναι μάλιστα Έλληνες που μέχρι σήμερα εργάζονταν στο εξωτερικό και επιστρέφουν.

    Για την πορεία της εισηγμένης, ο διευθύνων σύμβουλος προέβλεψε πως η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025) αναμένεται να ξεπεράσει το 25%. Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα προσεγγίσει τα τρία δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν θα τριπλασιαστεί του κατά μέσα στην πρώτη πενταετία ανάπτυξης του έργου. Ο κ. Αθανασίου εξήγησε πως η εταιρεία έχει ήδη θετικές ταμειακές ροές πριν ακόμα αρχίσει το έργο του Ελληνικού.

    Διαβάστε επίσης

    Με καινοτόμες διαδικασίες η κατασκευή του Marina Tower, προϋπολογισμού 250 εκατ. – Ολοκληρώνεται 2ο εξάμηνο 2025

    Τι σημαίνει η μετα-κίνηση της Πειραιώς στο Ελληνικό, τι θα γίνει με τους χώρους διοίκησης στο Attica

    Lamda Development: Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον αγοραστών για τα διαμερίσματα του Marina Tower

     



    ΣΧΟΛΙΑ