• Real Estate

    Με καινοτόμες διαδικασίες η κατασκευή του Marina Tower, προϋπολογισμού 250 εκατ. – Ολοκληρώνεται 2ο εξάμηνο 2025

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Περίπου 250 εκατ. ευρώ είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του Marina Tower και σύμφωνα με το τρέχον χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

    Οι μελέτες είναι σε εξέλιξη και θα κατατεθούν σε περιβάλλον BIM (Building Information Modeling) σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής του έργου. Η εν λόγω μεθοδολογία, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, πιστοποιεί την παραγωγή πλήρως συντονισμένων σχεδίων, μειώνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό και χρόνο ολοκλήρωσης των έργων κατά 20-30%.

    Επιπλέον, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του έργου, απαιτείται να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα τελευταίας τεχνολογίας για να αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες μελέτης και κατασκευής, αποφεύγοντας τυχόν εμπόδια και καθυστερήσεις. Τα ψηφιακά BIM μοντέλα θα περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μελέτη, κατασκευή και διαχείριση του έργου.

    200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους

    Τα παραπάνω επισημαίνει η διοίκηση της Lamda Development απαντώντας στις ερωτήσεις που τέθησαν από τα μέσα ενημέρωσης με αφορμή την παρουσίαση του Marina Tower, του πύργου κατοικιών που θα κατασκευαστεί στον Άγιο Κοσμά, το παραλιακό τμήμα της έκτασης του Ελληνικού, με ύψος 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και περίπου 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους.

    Ιδιοκτήτης του Μarina Tower και φορέας ανάπτυξης είναι εξ ολοκλήρου η Lamda Development. Η εταιρεία πρόκειται να διενεργήσει διαγωνισμό για την επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας ή κοινοπραξίας που θα αναλάβει την ανέγερση του Marina Tower, η οποία, όπως επισημαίνει η εταιρεία, θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανέγερση ψηλών κτιρίων, αντιστοίχου ποιότητας και προδιαγραφών.

    Το έργο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης των μελετών με στόχο την κατάθεσή τους προς αδειοδότηση εντός του 2022 και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση κατασκευής του.

    Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα διαμερίσματα του Marina Tower έχει ξεκινήσει μέσω του website του Ελληνικού. Ήδη διαπιστώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές.

    Σύμφωνα με την Lamda, η ζήτηση είναι έντονη τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα, γεγονός που αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σημαντικό. Περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν εντός του Ιουλίου.

    Επισημαίνεται επίσης από την εταιρεία ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες, ώστε να αξιολογηθούν από τους εξειδικευμένους γεωτεχνικούς και στατικούς μελετητές του έργου και να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για την θεμελίωση και στατική επίλυση του πύργου.

    Πλήρη εναρμόνιση και σύνδεση με τη φύση

    O Marina Tower προτείνει ένα βιώσιμο μοντέλο σύγχρονης κατοίκισης, αξιοποιώντας στο έπακρο τη μοναδική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Βασικό στοιχείο της σχεδιαστικής προσέγγισης είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου κτηρίου, σε πλήρη εναρμόνιση και σύνδεση με τη φύση.

    Ξεχωρίζει η πράσινη ραχοκοκαλιά που διατρέχει το κυρίως μέρος της κατασκευής, καθώς και οι κρεμαστοί κήποι που είναι προσανατολισμένοι έτσι ώστε να συλλαμβάνουν τη θαλασσινή αύρα. Το κτήριο θα φέρει πιστοποίηση «LEED Gold» και «Well being», πρόκειται δηλαδή για υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού.

    Θα είναι ένας ουρανοξύστης αποκλειστικά με κατοικίες. Συνεπώς, η χρήση των εγκαταστάσεών του προορίζεται αποκλειστικά για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες τους. Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή του έργου, εντός του Ελληνικού, θα υπάρχουν καταστήματα, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και άλλες υποδομές που θα είναι προσβάσιμες σε όλους.

    Η Foster + Partners εκπόνησε το masterplan του έργου του Ελληνικού και διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας μελετητών για την έγκριση των πολεοδομικών μελετών.

    Είναι, επίσης, αρχιτέκτονας και επικεφαλής της ομάδας μελετητών για τον Marina Tower. Η ομάδα μελέτης για τον ουρανοξύστη περιλαμβάνει, επίσης, την Buro Happold (σύμβουλοι μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων), τη Faithful & Gould (σύμβουλοι μηχανικοί), καθώς και πλήθος άλλων συμβούλων μηχανικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλων των ειδικοτήτων, ώστε οι μελέτες να είναι πλήρεις και σύμφωνες με τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα μας και διεθνώς, για αυτού του είδους τα κτήρια.

    Για κάθε ανάπτυξη προκηρύσσεται ξεχωριστός διαγωνισμός με συμμετοχή διαφορετικών αρχιτεκτονικών γραφείων – μελετητικών σχημάτων. Έτσι, στην επόμενη παρουσίαση για το Marina Galleria, θα ανακοινωθεί μια διαφορετική ομάδα μελετητών.

    Γενικότερα για το έργο του Ελληνικού η Lamda σημειώνει απαντώντας στις ερωτήσεις ότι από τα πρώτα έργα που θα ξεκινήσουν είναι το κτήριο για ΑΜΕΑ στην περιοχή κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπως και το κέντρο ενημέρωσης κοινού που θα ανεγερθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

    Εντός του επόμενου διαστήματος, πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα υποδομών, όπως το πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο, καθώς και τα έργα στο παράκτιο μέτωπο 3,5 χλμ., που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας νέας παραλίας μήκους 1 χλμ, ανοιχτής σε όλους. Παράλληλα, θα προχωρήσουν τα έργα δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου, μεγάλο τμήμα του οποίου θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετία. Στα επόμενα δύο χρόνια σχεδιάζει επίσης την τμηματική ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα είναι προσβάσιμες στους πολίτες.

    Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Ελληνικού θα απασχοληθούν 10.000 άτομα. Για τα επιμέρους έργα θα δοθούν πληροφορίες κατά την πορεία των έργων.

    Διαβάστε επίσης

    Lamda Development: Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον αγοραστών για τα διαμερίσματα του Marina Tower



    ΣΧΟΛΙΑ