• Business

    Ο Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) κάνει επίθεση στην Κυβέρνηση: όλα όσα κάνετε απομακρύνουν τις επενδύσεις

    Γιώργος Περιστέρης

    Γιώργος Περιστέρης. Από την υπογραφή των συμβολαίων για την εξαγορά του 25% της ΗΡΩΝ ΙΙ από την θυγατρική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Κατάρ (QPI) έναντι 58 εκατ. δολαρίων


    Άλλος ένας επιχειρηματίας, λίγες ημέρες μετά την Σοφίκα Ελευθερουδάκη η οποία επεσήμανε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να επιχειρήσει στην χώρα, με τον δικό του τρόπο αποτυπώνει τα όσα έγιναν στην ελληνική οικονομία και που έζησε από κοντά. Η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (επικεφαλής ο Γιώργος Περιστέρης) κατά την ανάλυση των αποτελεσμάτων εξαμήνου σημειώνει πως οι κινήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση στο πρώτο εξάμηνο του 2016 απομάκρυναν την προσπάθεια αύξησης επενδύσεων.

    Η εταιρεία αναφέρει πως στο «πρώτο εξάμηνο του  2016  η καθυστέρηση  στην  εκπλήρωση  των πάσης φύσεως  υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό Τομέα  (επιστροφή Φ.Π.Α. μη πληρωμή τόκων καθυστέρησης  επιστροφής  Φ.Π.Α.,  πληρωμή  επιχορηγήσεων,  κ.λπ.),  οι  συνεχείς  αλλαγές  των  φορολογικών και ασφαλιστικών νόμων και  οι  περιορισμοί  στην  κίνηση  των  κεφαλαίων,  επηρεάζουν  αρνητικά  την  οικονομική δραστηριότητα, απομακρύνοντας την προσπάθεια για την αύξηση των επενδύσεων».

    Παράλληλα τα μεγάλα επιτόκια τονίζει πως στέκονται τροχοπέδη στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

    Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως «οι Τράπεζες, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας ως προς την λύση του προβλήματος των μη  εξυπηρετούμενων  δανείων,  δεν  είναι  σε  θέση  να  χρηματοδοτήσουν  την  αγορά,  ενώ  παράλληλα  προσφέρουν  υψηλά  επιτόκια  χορηγήσεων  και  περίπου  μηδενικά  καταθέσεων,  επιφέροντας  σημαντική χρηματοοικονομική επιβάρυνση η οποία δεν συμβάλει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής  Οικονομίας».

    Τέλος δεν παραλείπει να τονίσει την προσφορά των ιδιωτικών εταιρειών στην αύξηση της απασχόλησης λέγοντας πως «με την κατασκευή  των  μεγάλων  οδικών  έργων,  στα  οποία  συμμετέχει  και  ο  Όμιλός  μας, συνέδραμε  άμεσα  στην  οικονομία  λόγω  της τεράστιας  εγχώριας  προστιθέμενης  αξίας,  την  αύξηση της απασχόλησης με χιλιάδες θέσεις εργασίας (μισθοί – ασφαλιστικές εισφορές)».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/flegete-attica-vank-makedos-epitropos-diladi-ekkatharisi-lei-o-stournaras/75337

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/karamouzis-pros-efpora-afentika-stratigikous-kakoplirotes-den-plironete-chanete-tin-epichirisi-sas/75252



    ΣΧΟΛΙΑ