Business

Δ. Γιαννακόπουλος: Απόσυρση από τη διεκδίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η φωτογραφία του «Καπετάνιου»

  • NewsRoom

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε το βράδυ της Παρασκευής πως δεν σκοπεύει να προχωρήσει το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς τα χρέη που υπάρχουν είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Με γραπτή του δήλωσε αναφέρει πως η κατάσταση στην ΠΑΕ είναι μη αναστρέψιμη, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν γίνεται να αναλάβει τις τύχες της μόνος του, χωρίς την απαραίτητη σύμπραξη από άλλα επιφανή μέλη της παναθηναϊκής οικογένειας.

Παράλληλα, κάλεσε τον Γιάννη Αλαφούζο να ενημερώσει δημόσια ποιος και πώς έφερε τον Παναθηναϊκό σε αυτήν την κατάσταση.

Η γραπτή δήλωση του Δ. Γιαννακόπουλου

«Η χθεσινή αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα λεγόμενά του κατ’ αυτήν, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη και κατ’ εμέ μη αναστρέψιμη εικόνα των οικονομικών της ομάδας.

Ελπίζω πως για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους θα μας ενημερώσει, ποιος και πώς έφερε τον Σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση…

Έχοντας πηδήξει όλοι εδώ και χρόνια από το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, εύλογα ο κόσμος του Συλλόγου ευελπιστεί, ότι ο ένας πιστός που έχει απομείνει να προσπαθεί να βρεθεί διέξοδος, θα είναι για μια ακόμη φορά η λύση.

Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα.

Όπως είχα πει και από την πρώτη μου ανακοίνωση, προϋπόθεση για τη λειτουργία του PAO Foundation ήταν να παραδοθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ άνευ χρεών και να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και έχοντας καταλάβει και κατανοήσει την αδυναμία, έφτασα να πάρω την πρωτοβουλία να του προτείνω ότι το PAO Foundation θα μπορούσε να διαθέσει 15 από τα 85 plus εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του, στην κάλυψη παλαιών χρεών.

Αυτή μου η πρόταση όπως έχω ήδη ενημερώσει δεν βρήκε ανταπόκριση.

Το να ζητηθεί από τον απλό κόσμο να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 130.000.000 ευρώ, ιδίως δε όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα πάει για την κάλυψη χρεών, που δημιούργησαν άλλοι, είναι πραγματικά ουτοπικό!

Πόσο μάλλον δε, όταν κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα «σημεία ζωής».

Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει, ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ.

Αποδείχτηκε ουτοπικό, επίσης, να περιμένουμε να αναλάβει ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης τις ευθύνες του…

Νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση καθώς ως όφειλα εξάντλησα κάθε περιθώριο όχι απλά για την επιβίωση, αλλά για την αναγέννηση του Συλλόγου.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος»

Η ανάρτηση με τον φωτογραφία του Γ. Βαρδινογιάννη

Λίγες ώρες αργότερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανήλθε με μια ανάρτηση στο Instagram.

O μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέβασε  μια φωτογραφία του Γιώργου Βαρδινογιάννη στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram και τη συνδύασε με το σχόλιο: «Ε ρε καπετάνιος που σας χρειάζεται».

Ε ρε καπετανιος που σας χρειαζεται ..☘️❌

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dimitris giannakopoulos (@dpg7000) στις

Όπως ήταν φυσικό, η ανάρτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου γέμισε σχόλια από τους φίλους του «τριφυλλιού», οι οποίοι του ζητούσαν να αναλάβει το τιμόνι της «πράσινης» ΠΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Αλαφούζος: Πώς έχασε πάνω από 40 εκ ευρώ στον ΠΑΟ. Το παρασκήνιο της αποχώρησης του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Αλαφούζος: «Έκανα ό,τι μπορούσα, τώρα αποχωρώ από τον Παναθηναϊκό»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδοξο τέλος στο deal Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου. Το παρασκήνιο

 ΣΧΟΛΙΑ