• Business

    ΟΤΕ: Ισχυρό το επενδυτικό story εκτιμούν δυο αναλύσεις

    • NewsRoom
    COSMOTE


    Στα 13,2 ευρώ, από 11,5 πριν, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Alpha Finance σε έκθεση στην οποία διατηρεί τη σύσταση outperform. (Η μετοχή έκλεισε την Δευτέρα στα 9,9 ευρώ με πτώση 0,8%) . To επενδυτικό story του Οργανισμού παραμένει ισχυρό και αμφιβάλλουμε αν οι προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος μπορούν να αποτελέσουν «απειλή» για την εισηγμένη, υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή. Για το 2017 τα προσαρμοσμένα κέρδη του ΟΤΕ  προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 251 εκατ. και τα έσοδα στα 3,863 δις. ευρώ.

    Τι εκτιμά η Eurobank Equities

    Aνάλογα των προβλέψεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του ΟΤΕ  η Eurobank Equities σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 11,1 ευρώ και τη σύσταση buy.

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα αντιστάθμισαν την αδυναμία σε Αλβανία και στο κομμάτι της κινητής στη Ρουμανία. Οπως αναφέρει, τα έσοδα της εγχώριας σταθερής τληεφωνίας αυξήθηκαν κατά 3,5%, από 2,4% το δ’ τρίμηνο του 2016.

    Η Eurobank Equities τονίζει ότι ο ΟΤE διαπραγματεύεται με discount μεγαλύτερο του 30% σε σχέση με ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες σε όρους EV/EBITDA.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΤΕ: Πώς ο Τσαμάζ κέρδισε το στοίχημα της ανάπτυξης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Τσαμάζ: Επενδυτικό «τσουνάμι» 700 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017 ετοιμάζει ο ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ