• Business

    NYT: Τα νέα ομόλογα θα είναι ελκυστικότερα για τη Wall Street

    • NewsRoom


    «Τα νέα ομόλογα θα είναι πιο εύκολα να ρευστοποιηθούν και να πουληθούν και έτσι θα είναι επίσης ελκυστικότερα για τους μεγάλους επενδυτές», γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης, αναφερόμενοι στην ανταλλαγή ομολόγων (swap) που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη.

    Οπως επισημαίνουν, τα νέα ομόλογα θα είναι πιο εύκολο να ρευστοποιηθούν και να πουληθούν και έτσι θα είναι ελκυστικότερα για τους μεγάλους επενδυτές της Wall Street, όπως Pimco και η Franklin Templeton.

    «Η Ελλάδα απηύθυνε πρόσκληση στους ιδιότητες επενδυτές για ανταλλαγή 20 μικρών εκδόσεων ομολόγων με 5 νέες με μεγαλύτερες περιόδους ωρίμανσης, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα πριν την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018. Τα αρχικά ομόλογα είχαν εκδοθεί μετά την αναδιάρθρωση του χρέους το 2012, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στους ιδιώτες επενδυτές. Τα νέα ομόλογα θα είναι πιο εύκολα να ρευστοποιηθούν και να πουληθούν και έτσι θα είναι επίσης ελκυστικότερα για τους μεγάλους επενδυτές της Wall Street, όπως η Pimco και η Franklin Templeton».

    Η προθεσμία που έχει ορισθεί από την ελληνική κυβέρνηση για τις προσφορές για τα νέα ομόλογα εκπνέει στις 28 Νοεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θετικά τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του swap των 30 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ