• Business

    Μείωση 10% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως σχεδιάζει η Ford

    Ford

    O CEO της Ford MarK Fields


    Σε μείωση του προσωπικού της σε Β. Αμερική και Ασία πρόκειται να προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Co, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters. Η πηγή που μίλησε στο πρακτορείο ανέφερε συγκεκριμένα πως η εταιρία σχεδιάζει να δώσει στους εργαζόμενους της γενναιόδωρα κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης ώστε να μειωθούν κατά 10% έως την 1η Οκτωβρίου.’

    Η απόφαση αυτή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσε να τη φέρει αντιμέτωπη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει στην κορυφή των προτεραιοτήτων την ενίσχυση της απασχόλησης. Σημειώνεται ότι η Ford έχει στις ΗΠΑ 30.000 εργαζόμενους.

    Η μείωση του προσωπικού είναι μέρος του σχεδίου περιορισμού των δαπανών κατά 3 δισ δολάρια που εκπονεί η εταιρεία, δεδομένου ότι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ δείχνουν σημάδια κάμψης μετά από επτά χρόνια συνεχούς ανάπτυξης από το τέλος της μεγάλης ύφεσης και μετά.

    Οι μέτοχοι της Ford την προηγούμενη εβδομάδα άσκησαν κριτική στους επικεφαλής της εταιρείας για τις “αξιολύπητες” επιδόσεις της μετοχής της εταιρείας και αμφισβήτησαν ότι το δ.σ. μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει τον Fields, που είναι CEO από το 2014.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Attica Bank: Σε αναζήτηση ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή για έως και το 30% των μετοχών της!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τράπεζες ανοίγουν τα χαρτιά τους – Στην Βουλή την Τρίτη για όλα τα κρίσιμα θέματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΕΒ: Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ