• Business

    Γιάννης Χατζηπατέρας: Τι βλέπουν οι αναλυτές και στηρίζουν τον εφοπλιστή

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Την εμπιστοσύνη της στη ναυτιλιακή Dorian LPG, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας, έδειξε η νορβηγική τράπεζα DNB Markets καθώς τροποποίησε τη σύστασή της για τη μετοχή της εταιρείας, μετά από την πτώση που κατέγραψε η τιμή της φέτος.

    Ειδικότερα, η ομάδα αναλυτών της τράπεζας -με επικεφαλής τον Nicolay Dyvik– τροποποίησαν τη σύστασή τους για τη μετοχή της Dorian LPG από “hold” σε “buy”, βασιζόμενος στο γεγονός ότι επικρατεί πλέον ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι η αγορά υγραερίου θα ακολουθήσει ανοδική πορεία στο εξής.

    ΧατζηπατέραςΟι αναλυτές τόνισαν ότι, δεδομένου του γεγονότος ότι η τιμή της μετοχής της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακής κατέγραψε πτώση της τάξεως του 29% από την αρχή του 2017, η αξία της είναι ιδιαίτερα ελκυστική «λίγο προτού ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ανάκαμψης στην αγορά υγραερίου (LPG) το έτος 2018».

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η ναυτιλιακή που ελέγχει ο κ. Χατζηπατέρας εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της, η οποία στα τέλη του 2016 είχε διαμορφωθεί στα 30 εκατ. δολάρια, συν ακόμα 50 εκατ. δολάρια που είναι δεσμευμένα για συγκεκριμένες δραστηριότητες.

    Ακόμη, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η Dorian LPG ενδιαφέρεται για επέκταση των δραστηριοτήτων της, είτε με την απόκτηση νέων πλοίων είτε με την εξαγορά άλλων εταιρειών (αλλά όχι με παραγγελίες νεότευκτων πλοίων). Ωστόσο, τα ίδια στελέχη σχολίασαν ότι τους τελευταίους μήνες δεν έχουν υπάρξει σχεδόν καθόλου αγοραπωλησίες πλοίων στον κλάδο, λόγω της μεγάλης απόστασης ανάμεσα στις τιμές της αγοράς και τις τιμές που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι υποψήφιοι αγοραστές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Ποιες κατηγορίες ξεχώρισαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Deal-μαμούθ 335 εκατ. δολ. για την BW Group

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιβεβαίωση του Mononews: Έκλεισε super deal 150 εκατ. δολ. ο Β. Μαρινάκης



    ΣΧΟΛΙΑ