• Business

    SHIPPING FOCUS: Κίνηση-ματ 500 εκατ. δολ. από την Αγγελική Φράγκου

    Φράγκου ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Ετοιμάζεται για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Navios Partners

    H ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, γνωστοποίησε με έγγραφη δήλωση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τις προθέσεις της για περαιτέρω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που μπορεί να φτάσει τα 500 εκατ. δολάρια. Όπως αναφέρθηκε, τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών που μπορεί να περιλαμβάνουν κι άλλες αγορές πλοίων.

    Εκδίδει ομόλογο 200 εκατ. δολ. η Euronav

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Ο βελγικός κολοσσός των δεξαμενόπλοιων Euronav στοχεύει να αντλήσει έως και 200 εκατ. δολάρια από τη σκανδιναβική αγορά ομολόγων, καθώς θα προχωρήσει σε έκδοση νέου ομόλογου για την εξασφάλιση χρηματοδότησης. Ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι DNB Markets, Nordea και Arctic Securities, ενώ η ναυτιλιακή θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να εξυπηρετήσει γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Μείωσε τις ζημίες στο Q1 η Yang Ming

    Ο κολοσσός των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων από την Ταϊβάν Yang Ming, κατόρθωσε να περιορίσει σημαντικά τις ζημίες στη χρήση του πρώτου τριμήνου του 2017, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 29,07 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 122 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

    Νέο pool στο στόχαστρο της Maersk Tankers

    Η δανέζικη ναυτιλιακή Maersk Tankers αναζητά εταιρείες για να συμμετάσχουν στο νέο της κοινοπρακτικό σχήμα (pool) διαχείρισης δεξαμενόπλοιων τύπου aframax, σε μια περίοδο που ο στόλος των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου που διαχειρίζεται για λογαριασμό άλλων πλοιοκτητών ανέρχεται στον αριθμό-ρεκόρ των 60 πλοίων. Όπως τόνισε ο CEO Christian M. Ingerslev στο TradeWinds, «είναι στρατηγικός μας στόχος να επεκταθούμε κι άλλο σε αυτές τις δραστηριότητες».

    Διευρύνθηκαν οι ζημίες το Q1 για την HMM

    Παρά την αύξηση των εσόδων, η νοτιοκορεάτικη ναυτιλιακή Hyundai Merchant Marine (HMM) κατέγραψε διεύρυνση στις ζημίες το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 653 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 247,35 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Παρόλα αυτά, η διοίκηση εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια των Q3 και Q4, η κατάσταση θα βελτιωθεί.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για τη Δευτέρα (15/5/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 994 (-20)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1661 (-64)
    • Baltic Panamax index (BPI): 978 (-14)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 782 (-2)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 508 (-1)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτα λεφτά στη ναυτιλία: O Δ. Προκοπίου πούλησε πλοίο στη διπλάσια τιμή από αυτήν που το αγόρασε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήτερ Γεωργιόπουλος: Το deal που ανέβασε τις αξίες των μεταχειρισμένων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος απειλεί να μπλοκάρει το μεγάλο deal της Α. Φράγκου με τα 14 containerships



    ΣΧΟΛΙΑ