• Business

    Πώς η Wind και η COSMOTE «εκτόξευσαν» την ταχύτητα του Internet


    Μια νέα εποχή ταχύτερου ίντερνετ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από τη Δευτέρα οι συνδρομητές των εταιρειών Wind και COSMOTE, οι οποίες έθεσαν σε εφαρμογή τα ανανεωμένα και διευρυμένα δίκτυά οπτικών ινών.

    Οι συνδρομητές τόσο της Wind όσο και της COSMOTE έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανεβάσουν την ταχύτητα στα επίπεδα των 100 και των 200 Mbps, από 50 Mbps που ήταν μέχρι σήμερα το ανώτερο όριο στην Ελλάδα.

    Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

    Μια νέα εμπειρία όπου το «buffering» αποτελεί παρελθόν, ενώ τόσο το download όσο και το upload δεδομένων γίνεται πιο γρήγορα από ποτέ. Το «κατέβασμα» των ταινιών σε υψηλή ανάλυση γίνεται πλέον σε πολύ μικρούς χρόνους, το online streaming γίνεται αδιάλειπτο όπως και η επικοινωνία μέσω video κλήσης. Η ψυχαγωγία και η διασκέδαση, μέσω της οnline εμπειρίας, γίνεται χωρίς προβλήματα ενώ δίνεται η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις έξυπνες λύσεις που προσφέρει το Internet για αυτές.

    Οι προσφερόμενες υπηρεσίες

    Η Wind προσφέρει τη νέα της υπηρεσία Wind Fiber για τους οικιακούς χρήστες, σε πρώτη φάση, σε δύο πακέτα:

    * Το Wind Fiber 100, προσφέρει απεριόριστο Ίντερνετ στα 100 Mpbs, απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά τηλέφωνα και 1500 λεπτά ομιλίας προς κινητά Wind και «Q», με μηνιαίο πάγιο 42 ευρώ.

    * Το Wind Fiber 200, προσφέρει απεριόριστο Ίντερνετ στα 200 Mpbs, απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά τηλέφωνα, 1500 λεπτά ομιλίας προς κινητά Wind και «Q», και 1500 λεπτά ομιλίας προς όλα τα υπόλοιπα κινητά, με μηνιαίο πάγιο 62 ευρώ.

    Τα πακέτα μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με triple Play υπηρεσίες, ενώ ειδικά πακέτα έχουν διαμορφωθεί για τους εταιρικούς πελάτες και τους επαγγελματίες.

    Από την πλευρά του, ο όμιλος ΟΤΕ, ο οποίος διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, προσφέρει δύο νέα προγράμματα, το  COSMOTE Double Play Fiber και COSMOTE Business Double Play Fiber, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αντίστοιχα.

    Το COSMOTE Double Play Fiber προσφέρει στα νοικοκυριά απεριόριστο Ίντερνετ με ταχύτητες που φτάνουν τα 100 Mbps (49,5 ευρώ/μήνα) ή τα 200 Mbps (59,5 ευρώ/μήνα), απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα εθνικά σταθερά δίκτυα και 480 λεπτά χρόνου ομιλίας προς εθνικά κινητά ή/και κλήσεις προς διεθνή σταθερά 47 χωρών.

    Το COSMOTE Business Double Play Fiber προσφέρει με τη σειρά του στους επαγγελματίες ταχύτητες στα 100 Mbps (58,5 ευρώ έως 69,5 ευρώ/μήνα) ή τα 200 Mbps (79,5 ευρώ/μήνα), περιλαμβάνουν 2000 λεπτά κλήσεις προς όλα τα εθνικά σταθερά δίκτυα, απεριόριστες κλήσεις προς ενδοεταιρικά κινητά, έως 600 λεπτά χρόνου ομιλίας προς εθνικά κινητά και έως 600 λεπτά χρόνου ομιλίας προς διεθνή σταθερά 35 χωρών.

    Στον χορό του γρήγορου ίντερνετ αναμένεται να περάσει σύντομα και η Vodafone. Η εταιρεία ετοιμάζεται να ενώνει τις ταχύτητες του κινητού και του σταθερού της δικτύου και να φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρωτοποριακή τεχνολογία Vodafone Home Speed+ που αυξάνει την ταχύτητα του Ιnternet στο σπίτι, ξεπερνώντας τα 100 Mbps!

    Παράλληλα, η Vodafone αναβαθμίζει το 4G δίκτυό της σε 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced και διαθέτει ταχύτητες που φτάνουν έως 300Mbps σε download και 50Mbps σε upload.
    Το 4G+ διατίθεται προς το παρόν σε περιοχές της Αττικής και επεκτείνεται συνεχώς και σε άλλα σημεία.

    Η εταιρεία ήδη συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της «οπτικών ινών μέχρι το σπίτι» (FTTH), μια επένδυση ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέσω τις οποίας αναμένεται να προσφέρει στους συνδρομητές της μια νέα γενιά υπηρεσιών internet.



    ΣΧΟΛΙΑ