• Business

    Goldman Sachs: Πώς θα βγάλετε κέρδος από τις επενδύσεις σας τώρα


    Θα έλεγε κανείς ότι μέχρι τώρα οι επενδυτές θα είχαν κάνει επιστήμη το trading των εταιρικών κερδών. Ωστόσο, όπως λέει και η Goldman Sachs, «ξανασκεφτείτε το». Γιατί στην πραγματικότητα, βρίσκονται αρκετά συχνά προ εκπλήξεως όταν οι εταιρείες ανακοινώνουν ότι θα γνωστοποιήσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα, όπως ανέφεραν η Katherine Fogertey και η ομάδα της στην Goldman σε πρόσφατο note.

    Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από την αγορά των options. Ενώ οι traders είναι μεν προετοιμασμένοι για αυξημένη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου που όλες οι εταιρείες ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους, από την άλλη είναι εντελώς απροετοίμαστοι για το διάστημα που προηγείται αυτών των ανακοινώσεων.

    Αυτό είναι δυνητικά προβληματικό, ιδίως όσο πλησιάζουν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της χρήσης του δεύτερου τριμήνου. Τα τελευταία έξι χρόνια, ο Ιούλιος ήταν ο δεύτερος δημοφιλέστερος μήνας για τέτοιες εταιρικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman Sachs.

    Η επενδυτική τράπεζα διαπίστωσε ότι η δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου ιστορικά είναι η δημοφιλέστερη για εταιρικές ανακοινώσεις, αλλά η μεταβλητότητα είναι πολύ χαμηλότερη της περιόδου από το τέλος του μήνα έως τα μέσα Αυγούστου.

    GS earnings preannouncements

    Οι λόγοι για τους οποίους οι εταιρείες προχωρούν σε ανακοινώσεις μπορεί να ποικίλλουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια εταιρεία γνωρίζει ότι πρόκειται να εμφανίσει ζημίες, έτσι, ενημερώνει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό, ώστε αυτό να μπορεί να προσαρμόσει τις προσδοκίες του ανάλογα.

    Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι εταιρείες προχωρούν σε ανακοινώσεις ούτως ώστε να μπορέσουν να μειώσουν τις επιπτώσεις που αυτές θα έχουν στην τιμή της μετοχής τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επίδραση στη μετοχή, αμέσως μετά από τέτοιες ανακοινώσεις, είναι ακριβώς αυτό που η Goldman πιστεύει ότι παραβλέπεται από τους επενδυτές.

    Φυσικά, οι ανακοινώσεις μπορούν να έχουν και θετική επίδραση στις μετοχές.

    Σύμφωνα με την Goldman Sachs, εάν η τιμή μιας μετοχής κάνει ανοδικό ράλι, ένας trader μπορεί το εκμεταλλευτεί και να εξασκήσει την call option (δικαίωμα αγοράς) για να αγοράσει μετοχές σε μεγάλη έκπτωση, ενώ αντίθετα, αν η τιμή της πέσει αρκετά, ο επενδυτής μπορεί να εξασκήσει την put option (δικαίωμα πώλησης) και να πουλήσει, εξασφαλίζοντας κέρδος.

    Screen Shot 2017 06 22 at 2.11.27 PM

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Τι κρύβεται πίσω από το μαζικό sell-off των τεχνολογικών μετοχών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Σε ποιους επενδυτικούς παράγοντες πρέπει να δώσετε βάση τώρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί έχει σημασία ο ακριβής υπολογισμός των οικονομικών κύκλων



    ΣΧΟΛΙΑ