• Business

    Ολοκληρώθηκε η νέα δημοπρασία λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ – Πώς κινήθηκαν οι τιμές

    ΔΕΗ

    ΔΕΗ


    Αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες δημοπρασίες, ήταν οι τιμές που διαμορφώθηκαν σήμερα, στην τέταρτη κατά σειρά δημοπρασία για την λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή της ΔΕΗ που διοργάνωσε ο ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

    Σε δημοπρασία τέθηκαν 1.270.200 μεγαβατώρες και οι τιμές διαμορφώθηκαν στα 43 – 43,05 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ υπήρξε και ζήτηση που δεν ικανοποιήθηκε. Σημειώνεται ότι στις τρεις προηγούμενες δημοπρασίες, η μεσοσταθμική τιμή είχε διαμορφωθεί αντίστοιχα σε 37,387 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην πρώτη, 41,063 στη δεύτερη και 39,68 στην τρίτη. Στη σημερινή δημοπρασία η αυξημένη ζήτηση οδήγησε σε υψηλότερες τιμές, παρά το γεγονός ότι η τιμή εκκίνησης ήταν σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με το παρελθόν (32,05 ευρώ έναντι 37,37 ευρώ στις προηγούμενες).

    Οι δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας από τις δύο φθηνότερες πηγές (λιγνίτης και υδροηλεκτρικά) στις οποίες έχει πρόσβαση αποκλειστικά η ΔΕΗ, είναι το εργαλείο που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους με στόχο την επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ κάτω από το 50% ως το τέλος του 2019.

    Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάνω από τις 850 μονάδες το ΧΑ χάρη στην Πειραιώς και τη ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανακοίνωση της ΕΤΕπ για τον ρόλο της στη ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ