• Business

    Γιατί η Maersk Tankers επενδύει σε ένα hedge fund ναυτιλιακών data, αντί για ένα πλοίο


    Σε μία εντυπωσιακή επένδυση στο hedge fund ναυτιλιακών δεδομένων CargoMetrics προχωρά η δανέζικη εταιρεία Maersk Tankers, προκειμένου αυτό να αναπτύξει νέα ψηφιακά εργαλεία για αποκλειστική χρήση από την Maersk.

    Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της επένδυσης, ο επικεφαλής στρατηγικής της Maersk Tankers, Soren C. Meyer, ανέφερε στο TradeWinds πως η δανέζικη ναυτιλιακή θα μπορούσε με το ποσό αυτό να έχει αγοράσει ένα πλοίο.

    Όντας μία παραδοσιακή εταιρεία τάνκερ, θα μπορούσαμε να έχουμε επενδύσει σε ένα τάνκερ, αντί για μία τεχνολογική επιχείρηση”, παρατήρησε ο Meyer, προσθέτοντας: “Βλέπουμε τις μεγάλες ευκαιρίες από αυτό, χτίζοντας μία γέφυρα ανάμεσα στον τεχνολογικό κόσμο και τον κόσμο της βιομηχανίας και επιταχύνοντας τις ψηφιακές μας προσπάθειες”..

    Ο ίδιος τόνισε πως η Maersk Tankers προσπαθεί να κοντράρει τα δεδομένα της παραδοσιακής ναυτιλιακής βιομηχανίας, συνδέοντας την ψηφιακή στρατηγική με τον ναυτιλιακό κλάδο.

    Το CargoMetrics, του οποίου ένας από τους πρώτους επενδυτές ήταν ο Idan Ofer, είναι ένα hedge fund που κινείται αποκλειστικά με ναυτιλιακά δεδομένα και διαθέτει εξειδικευμένες ικανότητες, αλγορίθμους και μοντέλα για να βρει ενδείξεις για πιθανές αγοραπωλησίες για κάθε προϊόν. “Αυτό ακριβώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μεταφέρουμε στον κόσμο μας, στα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, συνδέοντας αυτήν τη γνώση για τη χρήση των δεδομένων με το πού και πότε πρέπει να τοποθετήσεις τα πλοία σου”, εξήγησε ο Meyer.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω της ρήτρας αποκλειστικότητας που περιλαμβάνει το deal, η νέα τεχνολογία που θα αναπτύξει το CargoMetrics για λογαριασμό της Maersk Tankers θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη διαθέσιμη εταιρεία, και όχι στον Idan Ofer και την εταιρεία του, Eastern Pacific Shipping. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Meyer, ο Ofer μπορεί να επωφεληθεί τοποθετώντας πλοία του στα pools της Maersk, και μάλιστα αποκάλυψε ότι ήδη η εταιρεία του έχει τοποθετήσει δύο τάνκερ MR στο pool της Maersk Tankers.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Τι γίνεται με τα δύο τάνκερ της TEN που ναυλώθηκαν για τρία χρόνια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Οικονόμου: Στη φυλακή υποπλοίαρχος του εφοπλιστή – Τι συνέβη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός: Ποιος είναι ο νέος COO της GasLog και της GasLog Partners



    ΣΧΟΛΙΑ