• Business

    Netcompany-Intrasoft: Αναλαμβάνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τελωνείων της Αυστρίας

    • NewsRoom
    Αλέξανδρος Μάνος, CEO Intrasoft

    Αλέξανδρος Μάνος, CEO Intrasoft


    Tην ανάπτυξη, ενοποίηση και συντήρηση του Συστήματος Εκτελωνισμού της Αυστρίας (ACCS), εκ μέρους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας, ανέλαβε η Netcompany-Intrasoft, μέλος του Netcompany Group A/S.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, Βασιζόμενη στην παγκόσμια και πολύχρονη εμπειρία της στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού των τελωνείων και χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο πακέτο τελωνειακών λύσεων του προϊόντος της ERMIS™,  η Netcompany-Intrasoft θα αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα (UCC) της ΕΕ.

    Το προϊόν τελωνειακών λύσεων ERMIS™ της Netcompany-Intrasoft, διασφαλίζει τη λειτουργική κάλυψη του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα UCC και της διασυνδεσιμότητας με τα τελωνειακά συστήματα της ΕΕ, μέσω μιας  δοκιμασμένης off-the-shelf προσέγγισης. 

    Επιπλέον, η αρχιτεκτονική δομή του ERMIS™ επιτρέπει εξαιρετική ευελιξία στην εφαρμογή ενός συστήματος Τελωνειακής Δήλωσης και της ενοποίησής του με οποιοδήποτε τεχνολογικό σύστημα των Ευρωπαϊκών Τελωνείων, μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα ρίσκου καθώς και τη χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft, Αλέξανδρος Μάνος, σχολίασε σχετικά: «Είμαστε πλέον στην τρίτη δεκαετία παροχής επιτυχημένων τελωνειακών έργων ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλο τον κόσμο. Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε επιλεγεί από τις Τελωνειακές Αρχές  8 χωρών με στόχο  να εκσυγχρονίσουμε τα συστήματά τους, μέσω των  λύσεων που προσφέρονται από το προϊόν μας  ERMIS™. 

    Μετά από την πρόσφατη και πολύ σημαντική ανάθεση από  την Αυστρία, δεσμευόμαστε περισσότερο από ποτέ να ενισχύσουμε την επένδυσή μας σε αυτό το κρίσιμο, για την παγκόσμια οικονομία, τομέα.

    Προς αυτή την κατεύθυνση  θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις ομάδες  των εξειδικευμένων συμβούλων που διαθέτουμε στον τομέα των τελωνείων, σε όλη την Ευρώπη, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε να ενισχύσουμε σημαντικά το Development Center μας στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να το καθιερώσουμε ως Center of Excellence για Tελωνειακές λύσεις».

    Σημειώνεται ότι η Netcompany-Intrasoft ιδρύθηκε το 1996 και θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς, καθώς και επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα.

    Απασχολεί περισσότερα από 3.200 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, συνθέτοντας μια πολυπολιτισμική ομάδα από 50 διαφορετικές εθνικότητες και 30 γλώσσες.

    Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 10 χώρες (Βέλγιο, Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Νότιο Αφρική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αμερική), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

    Από τον Νοέμβριο του 2021 αποτελεί μέλος του Netcompany Group A/S.

    Διαβάστε επίσης: 

    Optima bank: Στήριξη σε επιχειρήσεις με συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα «DeLFI GF» της HDB

    Παυλίδης Μάρμαρα: Δημόσια προσφορά για τις μετοχές της Mermeren

    Καφούνης (ΕΣΑ): Ίσως ήρθε η ώρα για το «Καλάθι των Τραπεζών»



    ΣΧΟΛΙΑ