• Τράπεζες

  Optima bank: Στήριξη σε επιχειρήσεις με συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα «DeLFI GF» της HDB

  • NewsRoom
  Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO Optima Bank

  Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO Optima Bank


  Η Optima bank, πιστή στη δέσμευσή της για τη συνεχή στήριξη των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, συμμετέχει στο πρόγραμμα “Development Law Financial Instrument Guarantee Fund” (DeLFI GF), με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, με την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB).

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα “DeLFI GF” έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια που έχουν λάβει έγκριση στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος περιλαμβάνουν:

  Πολύπλευρη χρηματοδότηση: Χρηματοδότηση μέρους της ιδιωτικής συμμετοχής με τη χορήγηση μεσο-μακροπρόθεσμου δανείου για την εγκεκριμένη -στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022- επένδυση, όσο και μέρους της επιχορήγησης, τηρουμένων σε κάθε περίπτωση των περιορισμών για τις κρατικές ενισχύσεις.

  Μείωση κόστους δανεισμού: Η εγγυοδοσία από την HDB οδηγεί στη μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις.
  Ευνοϊκοί όροι αποπληρωμής: Το πρόγραμμα προσφέρει ευέλικτες περιόδους αποπληρωμής και περίοδο χάριτος, ανάλογα με τη δανειακή σύμβαση.

  Το πρόγραμμα “DeLFI GF” είναι σχεδιασμένο να υποστηρίξει πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι ενταγμένες στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Η χρηματοδότηση αφορά ποσά από 50.000 ευρώ έως 10.000.000 ευρώ, με διάρκεια αποπληρωμής από 3 έως 10 έτη, για τα δάνεια μεσο-μακροπρόθεσμου χαρακτήρα και από 1 έως 5 έτη για τα δάνεια βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

  Ο Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO της Optima bank δήλωσε σχετικά: “Με συνέπεια και δυναμισμό, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα επενδυτικά σχέδια των ελληνικών επιχειρήσεων, συμμετέχοντας σε ένα ακόμη χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB). Στην Optima bank είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο μας να βρισκόμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις, ως τράπεζα αναφοράς, συνεισφέροντας στην επιτυχία και την ανάπτυξή τους.”

  Διαβάστε επίσης: 

  Παυλίδης Μάρμαρα: Δημόσια προσφορά για τις μετοχές της Mermeren

  Καφούνης (ΕΣΑ): Ίσως ήρθε η ώρα για το «Καλάθι των Τραπεζών»

  UBS: Τραπεζικό ρεκόρ εν μέσω της απορρόφησης της Credit Suisse – Στα 29 δισ. δολ. τα κέρδη β’ τριμήνου  ΣΧΟΛΙΑ