• Business

    Νέο μεγάλο βήμα για τη «Μέγα Γύρος»: Πώς σκοπεύει να κατακτήσει την Ευρώπη

    ????????????????????????????????????


    Μια ακόμη καινοτομία στην αγορά του γύρου φέρνει η Μέγα Γύρος, με την φιλοδοξία να τονώσει την ανάπτυξή της. Η εταιρεία των Γιώργου Νίκα και Νίκου Λούστα, η οποία κάνει θραύση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ετοιμάζεται να λανσάρει προψημένο γύρο έτοιμο προς κατανάλωση. Ο κ. Νίκος Λούστας μιλώντας στο mononews.gr στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έκρυψε ότι «ποντάρει» πολλά στο νέο προϊόν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια.

    «Η νέα επένδυση είναι πρωτοποριακή και καινοτόμος και θα μας δώσει πολύ καλύτερες πωλήσεις τα επόμενα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Το νέο προϊόν θα παράγεται στη μονάδα της εταιρείας στον Ασπρόπυργο και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προς το παρόν, δεν θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ καθώς το αμερικάνικο υπουργείο γεωργίας έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές επεξεργασμένου κρέατος από την Ευρώπη.

    Αυτήν τη στιγμή, όπως λέει ο κ. Λούστας, είναι σε εξέλιξη ένας άτυπος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να εισαχθεί ευρωπαϊκό κρέας στην αμερικάνικη αγορά, και αντίστοιχα δεν εισάγεται αμερικάνικο κρέας στην ευρωπαϊκή.

    Εάν ωστόσο το εγχείρημα πετύχει σε Ελλάδα και Ευρώπη, η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία δεύτερου εργοστασίου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, που θα εστιάσει στην παραγωγή προψημένου γύρου για την τοπική αγορά.

    Ο κ. Λούστας μάλιστα θεωρεί μεγαλύτερες τις πιθανότητες επιτυχίας στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι η διάθεση θα γίνεται κατά κύριο λόγω από τα σούπερ μάρκετ, και όχι μέσω χιλιάδων μεμονωμένων ψητοπωλείων, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

    Το «μυστικό της επιτυχίας»

    Η Μέγα Γύρος γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στη διάρκεια της κρίσης. Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, το 2007, παρουσιάζει διαρκώς κέρδη και κάθε χρόνο αυξάνει τα έσοδά της. Πέρυσι, έκλεισε με πωλήσεις 35 εκατ. ευρώ και όραμά της είναι φθάσει τα 250 εκατ. ευρώ έως το 2025, έχοντας 7-8 εργοστάσια σε διάφορες χώρες του κόσμου..

    Σύμφωνα με τον κ. Λούστα, καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της εταιρείας έπαιξαν η έμφαση στην ποιότητα και στην καινοτομία που δεν έχει κανένας άλλος στον χώρο. «Η προσήλωση στο καλό προϊόν… αυτό ήταν που μας έφερε ψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη τοποθέτησή του.

    Η διοίκηση αποκλείει στην παρούσα φάση την εισαγωγή σε κάποιο Χρηματιστήριο, λέγοντας πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια, «τουλάχιστον έως ότου ηρεμήσουν τα πράγματα». Στην παρούσα φάση, όπως λέει ο κ. Λούστας, η εταιρεία δεν έχει ανάγκη από κεφάλαια.

    Η Μέγα Γύρος είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γύρου στην Ευρώπη, παράγοντας ημερησίως 40 τόνους γύρο, 850.000 σουβλάκια και 10 τόνους κρεατοσκευασμάτων. Διαθέτει δυο μονάδες παραγωγής, μια στον Ασπρόπυργο και μια στο Nιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ και εξάγει σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Σουηδία, η Αγγλία, ο Καναδάς, ο Παναμάς, τα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

    Πέρα από τον Γιώργο Νίκα, γιο του ιδρυτή της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας, Παναγιώτη Νίκα, και τον Νίκο Λούστα είναι ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, και ο Α. Παναγόπουλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωτοβουλία – έκπληξη από την ΕΖΑ: Φτιάχνει κέντρο εκπαίδευσης ζυθοποιών στην Αταλάντη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Παγωτά Δωδώνη αναζητούν νέο ιδιοκτήτη – Στη μάχη Γρηγόρης και Γιώτης



    ΣΧΟΛΙΑ