• Business

    Τα Παγωτά Δωδώνη αναζητούν νέο ιδιοκτήτη – Στη μάχη Γρηγόρης και Γιώτης


    Νέο ιδιοκτήτη αναζητούν τα Παγωτά Δωδώνη. Δυο μόλις χρόνια μετά την μεταβίβασή της από επενδυτικό fund της Εθνικής Τράπεζας σε ξένο fund της Goldman Sachs, η εταιρεία έχει βγει και πάλι στο σφυρί… Ανάμεσα στους υποψήφιους μνηστήρες για την εξαγορά της είναι η αλυσίδα γρήγορου φαγητού Γρηγόρης, έχοντας «σύμμαχο» την βιομηχανία τροφίμων Γιώτης.

    Ο επικεφαλής της Γρηγόρης, Βλάσσης Γεωργάτος μιλώντας στο mononews.gr για την απόφασή του να διεκδικήσει την Παγωτά Δωδώνη αναφέρει πως πρόκειται ένα πολύ δυνατό brand με σημαντικές δυνατότητες που όμως δεν έλαβε την κατάλληλη στήριξη τα τελευταία χρόνια. «Δεν είχε την φροντίδα που θα έπρεπε», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Βλάσης Γεωργάτος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, Γρηγόρης Μικρογεύματα

    Ο κ. Γεωργάτος απαντά και για την κίνηση να συνεργαστεί με την Γιώτης στο συγκεκριμένο project, λέγοντας πως πρόκειται για μια εξαιρετική εταιρεία, με την οποία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και τονίζει πως εφ’ όσον τελεσφορήσει η προσπάθεια τους, θα προκύψουν αρκετές συνέργειες. Η Γρηγόρης, όπως λέει, γνωρίζει πως λειτουργεί ένα δίκτυο ενώ από την άλλη πλευρά η Γιώτης διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία στα τρόφιμα.

    Από εκεί και πέρα, ο έμπειρος μάνατζερ υπογραμμίζει πως ο διαγωνισμός βρίσκεται ακόμη σε πρώιμη φάση και εκτιμά πως θα πάρει πολλούς μήνες έως την ανάδειξη του τελικού νικητή, την οποία προσδιορίζει για μετά την καλοκαιρινή σεζόν. Δεν κρύβει πάντως πως θα ήθελε η διαδικασία να «τρέξει» πιο γρήγορα…

    Να σημειωθεί πως πέρα από το σχήμα Γρηγόρη-Γιώτη, την Παγωτά Δωδώνη φέρεται να διεκδικούν το management της Δωδώνη, με τη συνεργασία ενός πρώην CEO μεγάλου ομίλου, οι οποίοι εκπροσωπούνται από την KPMG. Δεσμευτική προσφορά κατέθεσε και η Quest του Θόδωρου Φέσσα, προέδρου του ΣΕΒ, η οποία ωστόσο απεσύρθη από τη διαδικασία.

    Η «Παγωτά Δωδώνη» ιδρύθηκε το 1967, παράλληλα με την πρώην συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παγωτού. Σήμερα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων gelateria, ενώ τα προϊόντα της βρίσκονται πάνω από 100 σημεία που πωλούν αποκλειστικά παγωτό Δωδώνη. Παράλληλα πραγματοποιεί εξαγωγές σε Αγγλία και Γερμανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΔωδώνη: Αύξηση 61% στις εξαγωγές μέσα σε 3 χρόνια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι Ρώσοι ανεβάζουν επίπεδο τη Δωδώνη: Έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. και συνεχίζει…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Σταυρίδης (Kayak): «Δεν υπάρχει μυστικό. Η επιτυχία οφείλεται στην ποιότητα των παγωτών μας»



    ΣΧΟΛΙΑ