• Business

    Νέα σενάρια για τις μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πουλά ποσοστό η οικογένεια Γκλέιζερ;

    • NewsRoom


    Από την ώρα που ο Μασκ μίλησε για αγορά μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ξεκινήσει νέα σενάρια για την ομάδα. Πηγές του bloomberg, αναφέρουν πως οι Γκλέιζερ ετοιμάζονται να πουλήσουν ένα μικρό πακέτο μετοχών.

    Ο λόγος είναι ότι αυξάνεται η πίεση των οπαδών προς την ιδιοκτησία της ιστορικής αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες έχουν κάνει ήδη κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο να φέρουν νέο επενδυτή, ωστόσο δεν είναι ακόμη έτοιμοι να παραχωρήσουν τον έλεγχο της ομάδας, η αξία της οποίας κυμαίνεται γύρω στα 6 δισ. δολάρια. Είναι αβέβαιο, λοιπόν, αν θα γίνει η κίνηση.

    Limit up για τις μετοχές της ομάδας μετά το tweet του Μασκ

    Όπως και να ‘χει, οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσαν άνοδο έως και 7,6% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία άνω των 2,2 δισ. δολαρίων, ύστερα και από το tweet του Έλον Μασκ που τόνιζε ότι ο μεγιστάνας θα αγοράσει τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο. Λίγο αργότερα βέβαια ο ίδιος «διόρθωσε», εξηγώντας ότι αστειεύεται.

    Ο σύλλογος πιθανότατα θα προσελκύσει σειρά από μεγάλα ονόματα επενδυτών. Ο αείμνηστος Μάλκολμ Γκλέιζερ αγόρασε την ομάδα το 2005 με μόχλευση που οδήγησε σε τεράστια χρέη. Έκτοτε η οικογένεια αντιμετωπίζει τη δυσπιστία των οπαδών, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του θρυλικού προπονητή σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το 2013. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε έχει πάρει τα πάνω της η αντίπαλος Μάντσεστερ Σίτι.

    Μεγαλώνει η δυσπιστία προς τους ιδιοκτήτες

    Η έλλειψη επενδύσεων στο προπονητικό κέντρο στο Κάρινγκτον και στο διάσημο γήπεδο Ολντ Τράφορντ έχουν επιτείνει τη δυσπιστία προς τους ιδιοκτήτες.

    «Θέλουμε την ομάδα μας πίσω», έγραψε η Telegraph, ενώ οι οπαδοί προετοιμάζουν διαμαρτυρίες στους ερχόμενους εντός έδρας αγώνες, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στις 22 Αυγούστου.

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2012.

    Διαβάστε επίσης

    Optima Bank: Μεταξύ €3,42 – €3,84 η αξία των μετοχών της Byte

    Βουλγαρία: Ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Λόβετς

    Motor Oil: Προχωρά η συμφωνία με την Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ