Μετοχές

Optima Bank: Μεταξύ €3,42 – €3,84 η αξία των μετοχών της Byte

  • NewsRoom
Νέο Big Deal: H IDEAL εξαγοράζει την BYTE

Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος IDEAL


Eύρος τιμών €3,42 – 3,84 ανά μετοχή δίνει η Optima Bank σε ανάλυσή της στο πλαίσιο του ρόλο της ως συμβούλου του Δ.Σ. της Byte στη διαδικασία δημόσιας πρότασης από την πλευρά του ομίλου Ideal.

Υπό αυτό το πρίσμα θεωρεί ότι το αντάλλαγμα που προτείνει η Ideal (σ.σ. 3,79 ευρώ ανά μετοχή με συνδυασμό μετρητών και μετοχών) είναι δίκαιο και εύλογο καθώς εμπίπτει εντός του εύρους τιμών που προέκυψε από την ανάλυση.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να εκτιμηθεί το εύλογο εύρος αξίας των μετοχών της Εταιρείας, στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος χρησιμοποίησε τις ακόλουθες μεθόδους:

Προεξόφληση Μελλοντικών Ταμειακών Ροών (Discounted Cash Flow method), από την οποία προκύπτει, στο βασικό σενάριο, αποτίμηση της Εταιρείας που ανέρχεται σε €3,42 ανά μετοχή,

Συγκριτική Ανάλυση μέσω χρήσης πρόσφατων Συναλλαγών Συγκρίσιμων Εταιριών (Precedent Transactions method), από την οποία προκύπτει αποτίμηση της Εταιρείας που ανέρχεται σε €3,84 ανά μετοχή,

Συγκριτική Ανάλυση Εισηγμένων Εταιριών μέσω χρήσης Δεικτών Κεφαλαιαγοράς (Τrading Multiples of Comparable Companies method), από την οποία προκύπτει αποτίμηση της Εταιρείας που ανέρχεται σε €3,67 ανά μετοχή.

Διαβάστε επίσης:

Motor Oil: Προχωρά η συμφωνία με την Ελλάκτωρ στις ΑΠΕΣΧΟΛΙΑ